Search
Close this search box.

V UKC Maribor s koronavirusom okuženi štirje zaposleni iz upravno-tehničnih služb

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor je po daljšem času prišlo do nove okužbe s koronaviruom med zaposlenimi. Kot so sporočili, so jo potrdili pri vsaj štirih zaposlenih v upravno-tehničnih službah, zato so že sprejeli vse ustrezne ukrepe za zajezitev širjenja. Okuženi zaposleni sicer pri opravljanju dela niso bili v stiku z bolniki.

Nazadnje so iz mariborske bolnišnice o okužbi med zaposlenimi poročali v začetku julija, ko je bil test pozitiven pri zdravstvenem delavcu, ki je že pred tem v samoizolaciji, okužbo pa so takrat potrdili tudi pri eni od študentk zdravstvene nege, ki je pri njih opravljala prakso.

V UKC Maribor so sredi julija po nekajtedenskem premoru ponovno vzpostavili enoto za zdravljenje okuženih z novim koronavirusom. Direktor Vojko Flis pa je nedavno opozoril, da nujno potrebujejo pomoč osebja iz drugih bolnišnic.

Kot je dejal na zadnji seji sveta zavoda, ne vedo, kaj jih čaka jeseni. Ob tem je zagotovil, da bodo pripravljeni enako, kot so bili doslej. Znova je opozoril, da problem ni oprema, ampak ustrezno usposobljen kader.

“Glede na cikluse dela na oddelku za covid in glede na to, da mora osebje po delu za 14 dni v karanteno, nam zmanjkuje ustrezno izobraženega osebja, ki je zmožno to delo na takšen način opravljati,” je pojasnil pred dvema tednoma.

Dogodki

Več iz istega kraja