V torek dopoldne bo spet začelo deževati, v sredo sneg do nižin

Ponoči bodo padavine povsod ponehale, delno se bo zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Do jutra se bo od zahoda znova pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo oblačno, zjutraj ponekod megleno. Dopoldne bo na zahodu spet začelo deževati, dež se bo čez dan širil proti vzhodu. Meja sneženja bo med 600 in 900 m nadmorske višine. Na severnem Primorskem bo zapihala šibka burja, ob morju pa bo pihal zmeren jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 8 do 12 °C.

V sredo bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin. Popoldne bodo padavine na zahodu že ponehale. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. V četrtek in petek bo oblačno in povečini suho vreme.

Vremenska slika

Nad zahodno in srednjo Evropo ter nad severnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se počasi pomika nad osrednji Balkan, naslednja pa iznad jugozahodne Evrope potuje proti zahodnemu Sredozemlju. V višinah k nam od juga doteka vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V torek bo v krajih zahodno od nas dopoldne začelo deževati, dež se bo širil proti vzhodu. V sosednjih krajih Madžarske ter v vzhodni Avstriji in vzhodni Hrvaški bo večino dneva suho. V Istri in Kvarnerju se bo krepil jugo.

Vir: ARSO

Dogodki