Search
Close this search box.

V tokratni akciji bo policija prežala na …

Slovenski policisti bodo v okviru nacionalne akcije Truck & Bus do 20. oktobra 2019 pri voznikih tovornih vozil in avtobusov preverjali spoštovanje cestnoprometnih pravil.

Policisti bodo v tem obdobju izvajali poostren nadzor, še posebej pozorni pa bodo na kršitve, ki so povezane s časom trajanja vožnje ter obveznimi počitki in odmori voznikov, manipulacijami z zapisovalnimi napravami (tahografi) in tehnično brezhibnostjo vozil.

Kontrolirali bodo tudi ustreznost listin in pozornost namenili pravilnemu nalaganju in pritrditvi tovora ter preobremenjenosti vozil, še spročajo.

Nacionalna akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov Truck & Bus bo trajhala do 20. oktobra 2019.

Najpogostejše kršitve so sicer povezane z neuporabo varnostnega pasu, prekoračitvami hitrosti, preobremenjenostjo in tehnično brezhibnostjo vozil, obveznimi počitk ter odmori voznikov.

Evropsko usklajeno akcijo Truck&Bus koordinira Tispol (Evropska zveza prometnih policij), v Sloveniji pa so opisane aktivnosti del nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki jo vodi in koordinira Javna agencija RS za varnost prometa.

Vir: Facebook Slovenska policija / The Slovenian police

Dogodki