Search
Close this search box.

V to hišo v Črnečah se bodo preselili uporabniki CUDV Črna na Koroškem

Iz CUDV Črna na Koroškem so sporočili veselo novico, da so izvedli uspešen nakup prve hiše v okviru deinstitucionalizacije CUDV.

Medtem ko razpis za izbor izvajalca gradenj v okviru projekta Vzpostavitve stanovanjskih skupin za deset enot ni bil uspešen, ker prijavljeni izvajalci gradbenih del niso izpolnjevali vseh pogojev in se sedaj pripravlja ponovitev razpisa, pa boljše novice prihajajo iz drugega razpisa, so danes sporočili iz CUDV Črna na Koroškem.

CUDV Črna na Koroškem je namreč uspešno kandidiral na še enem razpisu ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in proti koncu avgusta lani pridobil 1,385 mio evrov za vlaganja v stanovanjsko infrastrukturo za vzpostavitev 5 dodatnih stanovanjskih skupin (enot) za osebe mlajše od 65 let. Poleg tega razpis predvideva nakup treh mobilnih enot (kombijev) za potrebe teh enot.

“V prijavi na razpis smo predvideli nabavo prve nepremičnine že v letu 2021, druge pa v letošnjem letu. Uspešno je realiziran nakup stanovanjske hiše na lokaciji v Črnečah. Hiša iz leta 2007 ima okrog 200 kvadratnih metrov stanovanjske površine, okoliško parcelo v izmeri 2000 kvadratnih metrov in je primerna za takojšnjo vselitev. Prostora je za šest oseb ter za podporne službe. Hiša je delno opremljena, ima teraso in je lahko dostopna za invalide. Iz lokacije vodi pešpot do centra Dravograda,” so navedli v sporočilu za javnost.

Za hišo je CUDV Črna na Koroškem odštel 250 tisoč evrov, predvidena je še namestitev dvigala, za katero ima objekt že primerno zasnovo. Kdaj se bodo prvi stanovalci vselili v novo pridobitev, še ni znano, pripravljamo pa načrt preselitev.

V CUDV Črna sicer načrtujejo, da bodo v triletnem obdobju trajanja projekta, preselili 70 uporabnikov iz centralne zgradbe, v 10 manjših stanovanjskih enot, v petih koroških občinah. Na Ravnah bodo uredili štiri stanovanjske enote, v Mežici, Dravogradu in Slovenj Gradcu po dve. Po sprejetju prostorskega načrta pa še dve enoti v Radljah ob Dravi. Iz naslova drugega razpisa za financiranje stanovanjskih skupin za osebe do 65 leta starosti pa bo na voljo še dodatne kapacitete za preselitev 30 oseb.

Iz CUDV Črna na Koroškem so sporočili veselo novico, da so izvedli uspešen nakup prve hiše v okviru deinstitucionalizacije CUDV.