V teh krajih bo zapadlo največ snega

Popoldne bo v severovzhodni Sloveniji občasno rahlo snežilo. Rahlo sneženje se bo ponoči prehodno razširilo nad večji del vzhodne Slovenije. Količina padavin bo zelo majhna.

Vremenska slika nad Evropo

Nad zahodno Evropo je obsežnejše območje visokega zračnega pritiska, ki sega tudi nad večji del srednje Evrope. Nad vzhodno Evropo je območje hladnejšega zraka s ciklonom nad Turčijo in okolico. Obsežna in globoka ciklonska območja se nahajajo severno od stare celine, v smeri Arktike in Grenlandije in vplivajo na vreme nad skrajnim severom Evrope. Nad večjim delom Sredozemlja je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad našimi vetrovi pihajo vetrovi severnih smeri, ki k nam prehodno prinašajo vlažen zrak, bolj izrazit v vzhodni Sloveniji. 

Podrobnejša napoved razvoja vremena pri nas

Čez dan, popoldan, zvečer in ponoči bo v zahodni polovici države pretežno jasno, proti vzhodu pa bo vse več oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo v vzhodni Sloveniji od 2 do 5 °C, v osrednji okoli 6 °C, na zahodu pa od 7 do 10 °C. 

Tekom popoldneva bo v severovzhodni Sloveniji občasno rahlo snežilo. Rahlo sneženje se bo ponoči prehodno razširilo nad večji del vzhodne Slovenije. Količina padavin bo zelo majhna. V ponedeljek zjutraj se boste v večjem delu vzhodne Slovenije prebudili v belo jutro a bo snega le za vzorec. Še največ ga bo zapadlo na območju Haloz in v delu Podravja, kjer lahko zapade nad 5 cm suhega snega. 

Jutri dopoldan bo rahlo sneženje postopno povsod ponehalo. Čez dan bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Temperature se bodo tekom dneva gibale okrog ledišča, le na Primorskem se bo ob šibki burji ogrelo do okoli 8 °C.  

Besedilo: Neurje.si

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miha
miha
1 leto nazaj

Čisto nič ni blo.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije