Search
Close this search box.

Na Suhem vrhu nad Prevaljami magična čarobnost (FOTO)

Tako kot številni drugi tudi Dejan Škrubej s Suhega vrha nad Prevaljami z družino uživa v božičnih praznikih. Njegova posebna strast v tem času pa so lučke, ki jih pri njih doma zagotovo ne manjka. Letos so jih na ogled postavili okoli 60 tisoč.

Pričel se je veseli december in z njim so po večjih in manjših mestih v pričakovanju praznikov prižgali čarobne lučke na vse možne načine. Pravzaprav nekateri so jih že, drugi jih še bodo.

Ker je december za mnoge čaroben, so lučke prižgali tudi posamezniki po mestih in vaseh. Tudi na Koroškem imamo kar nekaj luči, ki migljajo v decembrskih večerih. In čarobne lučke krasijo hišo tudi pri Lačnu na Suhem vrhu nad Prevaljami.

Kot je povedala Jana Škrubej, je za svetlobno okrasitev njihove hiše in okolice zadolžen njen mož Dejan Škrubej. Vsi so oboževalci prazničnih luči in tako se je za nakup večje količine svetlobnih lučk prvič odločil pred devetimi leti. Najprej le zase, za svojo dušo, sedaj pa magično čarobni praznični mozaik nadaljuje za otroke in druge, ki jih radi pridejo pogledat. 

Dejan vsako leto dokupi nekaj 1000 luči in preseneti z novimi figurami ter postavitvijo. Tako je njihova zimska pravljica vsako leto bolj izpopolnjena.

Ta svečani dogodek organiziramo vsako leto 3. decembra, in sicer v družbi sorodnikov kot tudi prijateljev, saj se s tem podružimo in si vzamemo čas drug za drugega. December nam je vsem pri srcu in ko se obesijo lučke nam vsem, da vedeti, da je spet tisti čas v letu. Tudi v hiši se poskrbi za praznično vzdušje in okrašenost. Manjka samo še sneg, da bo izgledalo res čarobno.” je še povedala Jana Škrubej.

Čudovita pravljica iz lučk vabi vse, da se pri njih ustavite in si ustvarite magični večerni pogled.

Ob iztekajočem letu pa vam družina Škrubej sporoča: “Vsem pa želimo, da se ustavijo in si vzamejo čas drug za drugega, naj bo vsaj december temu naklonjen, saj vsi vemo, kakšen je tempo življenja v današnjem času. Želimo vam, da lepo praznujete prihajajoče praznike in začnete novo leto kar se da lepo.”

FOTOGALERIJA