V sredo potrdili nove okužbe v enajstih koroških občinah, v SB Slovenj Gradec zdravijo 10 covidnih bolnikov

V Sloveniji so v sredo opravili 5786 PCR testov in potrdili 860 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 42.

V sredo so na Koroškem največ novih okužb zabeležili v Radljah ob Dravi, in sicer 15, na Prevaljah 5, v Mežici 4, na Ravnah na Koroškem, v Črni na koroškem in v Podvelki po 3, v Dravogradu, Slovenj Gradcu, Vuzenici in na Muti po 2, v Ribnici na Pohorju 1.

Štirinajstdnevno povprečje potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev znaša 496,3, izhaja z vladne spletne strani. Najvišjo pojavnost so zabeležili v obalno-kraški regiji, kjer ta znaša 753,8. Sledita ji koroška (614,1) in gorenjska regija (595,2). Najboljša pa je slika v posavski regiji, kjer pojavnost znaša 206,6. Sledita ji jugovzhodna (394,2) in pomurska regija (411,7).

Podobno epidemiološko situacijo kažejo tudi podatki o sedemdnevni pojavnosti okužb na 100.000 prebivalcev, ki v državi znaša 254,8. Obalno-kraška regija ima najslabšo pojavnost, ta znaša 379,9. Sledita ji koroška (348,7) in gorenjska regija (302,6). Najboljše podatke pa beležijo v posavski regiji, kjer ta številka znaša 109,2. Sledita ji pomurska (206,3) in jugovzhodna regija (216).

Vlada se je v sredo seznanila s trenutnimi epidemiološkimi razmerami, in sklenila, da se še vedno nahajamo v oranžni fazi sproščanja ukrepov.

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek pa je na današnji novinarski konferenci dejal, da na podlagi podatkov, ki so navedeni v spodnji tabeli, sprejemajo ukrepe. “Še vedno izstopa Obalno-kraška regija. V Posavski regiji in v JV Sloveniji smo odprli gostinske terase, pri čemer smo se dogovorili, da bo odprtje trajalo 14 dni, da bomo lahko merili, ali se je stanje spremenilo ali ne,” je pojasnil Krek. Zato v JV regiji še naprej ostajajo odprte terase gostinskih lokalov, čeprav regija ne dosega več pogojev za rumeno fazo.

Pri tem pa je Krek še opozoril, da ostale države zapirajo šole, podaljšujejo ukrepe, zapirajo meje, pri manj okužbah, kot jih ima Slovenija. “Smo zelo pogumni, da sproščamo ukrepe.”

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so včeraj zaradi suma na okužbo z novim koronavirusom testirali 124 ljudi in med njimi potrdili 2 pozitivna primera. Trenutno zdravijo 10 covidnih bolnikov, od teh 2 potrebujeta intenzivno nego. Umrli sta 2 osebi, so danes sporočili iz regijske bolnišnice.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije