Search
Close this search box.

V sredo možni krajevni nalivi, sunki nevihtnega piša in manjša toča

Ponoči so predvsem na zahodu še možne krajevne padavine. Jutri bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami.

Po podatkih spletnega portala Neurje.si je nad severno Italijo plitvo ciklonsko območje. Jugozahodno od nas se nahaja šibko višinsko območje hladnega zraka. Od severa Evrope proti našim krajem sega vremenska fronta. Ozračje je nad večjim delom Evrope nestabilno.

Podrobnejša napoved razvoja vremena pri nas

V sredo bo spremenljivo oblačno, občasno ponekod sprva tudi delno jasno. V dopoldanskem času bo nad Slovenijo dovolj sonca, da se bo nabralo nekaj dnevne potencialne konvektivne energije za razvoj ploh in neviht. Te se bodo ponekod začele pojavljati že v dopoldanskem času, čez dan pa jih bo vse več.

FOTO: Neurje.si

Lokalne plohe in nevihte bodo jutri čez dan in popoldan možne povsod po državi. Vetrovi bodo šibki, zato bo pomikanje padavinskih celic počasno, ponekod tudi spremenljivih smeri. Ob nevihtah bodo ponekod možni krajevni nalivi, sunki nevihtnega piša in manjša toča. Ozračje se bo zvečer povsod umirilo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju do 16 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23 °C.

V noči na četrtek se bo razjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V četrtek bo deloma sončno, čez dan bodo še plohe in nevihte. V petek in soboto bo precej jasno, zapihal bo jugozahodnik. Topleje bo.

Vir: ARSo, Neurje.si

Dogodki

Ponoči so predvsem na zahodu še možne krajevne padavine. Jutri bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami.