Search
Close this search box.

V spomin mrtvim letos tudi prižiganje virtualnih sveč

Bliža se čas, ko se ljudje še pogosteje spominjajo umrlih bližnjih in jim prižigajo sveče. Neprofitni zavod Candela je razvil brezplačno storitev, ki v spomin mrtvim omogoča prižiganje virtualnih sveč. Kot so zapisali, to vsaj malo pomaga ublažiti bolečino ob izgubi, hkrati pa je prižiganje virtualnih sveč dostopnejše in bolj okolju prijazno.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je zavod Candela spletno stran s storitvijo uporabnikom odprli pred nekaj dnevi, kmalu pa bo na voljo tudi aplikacija, ki bo na zaslonu telefona ali računalnika prikazovala gorečo svečko za točno določeno osebo.

“Naš cilj je omogočiti pristen, oseben spomin na pokojne tudi takrat, ko ne moremo ali ne želimo tega izražati s klasično svečko na pogrebu,” so zapisali. Poleg tega, da so virtualne sveče v primerjavi s klasičnimi bolj okolju prijazne, omogočajo tudi izražanje čustev od koder koli in kadar koli, so dodali.

Posebej v času epidemije novega koronavirusa, s katero je povezano izogibanje množicam in prepoved gibanja izven določenih pokrajin, bi lahko virtualne sveče pomagale pri varni in enako simbolni obeležitvi dneva spomina na mrtve, so navedli.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Goran
Goran
3 let nazaj

Jaz sem prižgal Seanu Conneryju na https://www.candela.rip/deceased/155 Kar simpatično in enostavno.

Dogodki