V Šoštanju in Slovenj Gradcu vabijo na oglede filmov domačih produkcij

V Šoštanju in Slovenj Gradcu se danes in v četrtek obetajo filmski večeri. Na 11. Šoštanjskih poletnih filmskih večerih bodo predstavili filmsko produkcijo Šaleške doline, v Slovenj Gradcu pa bodo v okviru Letnega kina predvajali drevi film Orkester, ki so ga snemali tudi v Slovenj Gradcu, ter v četrtek film z naslovom 2017.

V Kulturnem domu Šoštanj bodo v dveh večerih predvajali 22 filmov in video zapisov po izboru Toma Čonkaša, s katerimi bodo med drugim spomnili na letošnjo 100. obletnico rojstva pesnika Karla Destovnika Kajuha. Sicer pa se filmi in video zapisi dotikajo zelo različnih tem o življenju ljudi nekoč in danes.

Filmske večere v Šoštanju pripravljajo Muzej usnjarstva na Slovenskem Šoštanj, Studio Mozaik in številni posamezniki ob podpori Občine Šoštanj in Zavoda za kulturo Šoštanj.

Kulturni dom Slovenj Gradec pa v sodelovanju s slovenjgraško občino pripravlja Letni kino v atriju graščine Rotenturn, v primeru slabega vremena pa bodo filma zavrteli v kulturnem domu.

Drevi bodo predvajali film režiserja Matjaža Luzarja Orkester, ki pripoveduje zgodbo o pihalnem orkestru iz Slovenije, ki se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Tega v filmu “igra” Slovenj Gradec, zato bo film za domačine toliko bolj zanimiv.

V četrtek pa bodo v Letnem kinu v koroškem mestu predvajali film režiserja in scenarista Gorana Vojnovića 2017, ki obnavlja zgodbo z Evropskega prvenstva v košarki v Carigradu, kjer je slovenska reprezentanca dosegla zmago.