Search
Close this search box.

V soboto v Slovenj Gradcu pripravljajo gin večer in street food, v nedeljo pa bo mesto zopet postalo igrišče

V Slovenj Gradcu bo v soboto, 10. avgusta v Ars Cafe mestni kavarni gin večer in street food. V nedeljo, 11. avgusta 2019 pa na Glavnem trgu zopet pripravljajo urbane delavnice za otroke.

Mestna kavarna Ars Cafe je med poletjem že poskrbela za zabavo in dobrote. Prejšnji mesec smo lahko v mestnem jedru uživali v ulični prehrani, kjer so pred mestno kavarno Ars Cafe in Royal Caffe za vse ljubitelje dobre hrane pripravili kulinarične dobrote. Iz Male malce so ponujali vtrgano svinjo in koroškega vročega psa. Ob odlični hrani pa je bilo poskrbljeno tudi za ta “žejne”. Na razpolago je bil pester izbor gin tonikov, koktajlov in različnih piv. Kako smo se imeli in s kakšnimi dobrotami so postregli si poglejte TUKAJ.

In kaj pripravljajo tokrat?

To soboto, 10. avgusta 2019 pa bo od 18. ure dalje v mestni kavarni Ars Cafe gin večer in street food. Gin v različnih kombinacijah je tudi letos pribljubljena pijača poletja. Če pa ste se že naveličali klasičnih verzij gina in tonica, boste lahko v soboto poizkusili več kot deset različnih vrst gina v kombinaciji s Thomas Henry tonici. Tudi lačni ne boste, saj bodo za vse, ki radi poskusite kaj novega pripravili steak sendviče.

FOTO: Ars Cafe

Minister za zdravje opozarja: »Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju«.

Mesto bo zopet postalo igrišče:

Nedelja pa bo kot je ž v navadi to poletje, namenjena urbanim delavnicam za otroke. In tako bo mestno jedro zopet postalo igrišče. Delavnice bodo potekale 11. avgusta 2019 od 17. do 19. ure na Glavnem trgu in so namenjene otrokom in mladini za kreativno preživljanje prostega časa v mestnem jedru. Delavnice so brezplačne, vključujejo pa različne aktivnosti, od športnih, kulturnih, ustvarjalnih in zabavnih.

Foto: Nika Hölcl Praper

V torek, 13. avgusta 2019 bo od 8. do 11. ure na Glavnem trgu stojnica “Čas za zdravje” Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, kjer vam bodo zmerili kisik v krvi ter moč prijema. Pred Kavarno Čokoladica pa v četrtek, 15. avgusta 2019 ob 17. uri pripravljajo pravljično uro.

Naslednji vikend pa bo v petek, 16. avgusta 2019 na odru pred Koroško galerijo koncert skupine Kaval ter hrana Mesarije Lečnik. V soboto, 17. avgusta 2019 bo pred hotelom Vabo koncert skupine M. J. A. V., v nedeljo, 18. avgusta 2019 pa bodo zopet pripravili napihljiva igrala in animacije za otroke.

Celoten razpored prireditev, ki potekajo med poletjem v Slovenj Gradcu si lahko pogledate TUKAJ.

Dogodki