Search
Close this search box.

V soboto smučanje na Poseki brezplačno

V devetih statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko bodo že s soboto spet delovala smučišča, pogoj za smučanje bo negativen hitri test na okužbo z novim koronavirusom, je nocoj sporočil premier Janez Janša. S Poseke pa so sporočili, da bo smučanje pri njih v soboto brezplačno.

Smučišča v teh devetih regijah, kamor spada tudi Koroška, se bodo lahko odprla ob pogojih pred prazniki in ob zagotovitvi hitrega testiranja ter upoštevanju vseh ukrepov, je po nocojšnji seji vlade dejal Janez Janša.

Po objavi novice, so se oglasili tudi s Poseke, od koder sporočajo, da bo smučanje prvi dan, torej v soboto, brezplačno.

“Pa smo dočakali sproščanje. V soboto vsi na smučišče Poseka. Ker smo tako veseli, bomo v soboto smučali brezplačno od 09:00 do 16:00. Ne pozabite priporočil in varnostnih ukrepov. Se vidimo, zima je tu,” so zapisali na Facebook strani ZKŠTM Ravne.

Po podatkih objavljenih na spletni strani ZD Ravne na Koroškem brezplačno testiraje na okužbo z virusom SARS-CoV-2 pri njih poteka le od ponedeljka do petka, ob sobotah in nedeljah testiranj ne izvajajo. V MKC Slovenj Gradec pa lahko testiranje opravite tudi v soboto, in sicer med 7. in 9.00 uro zjutraj, o čemer smo že poročali TUKAJ. Podatka, ali bo testiranje potekalo tudi na samem smučišču Poseka pa še nimamo.

Pri tem naj spomnimo, da je v decembrskem odloku veljalo, da je obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoljeno v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pod pogojem, da upravljalec naprav zagotovi hitro testiranje v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče.

Če upravljalec iz objektivnih razlogov ne more zagotoviti hitrega testiranja, uporabo žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoli le osebam z negativnim testom na covid-19. Ta mora biti opravljen v Sloveniji in ne sme biti starejši od 24 ur. Uporaba se dovoli tudi otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev.

Predložitev negativnega testa COVID-19 ne bo potrebna za profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo tekem in treningov.

NIJZ je pripravil priporočila, da je v manjših zaprtih žičniških napravah (krožne kabinske žičnice, do 6 potnikov) dovoljen prevoz enega potnika, izjema bodo osebe, ki živijo v skupnem gospodinjstvu ali so sicer v tesnih stikih. Na nihalni žičnici in vzpenjači bo potrebna medosebna razdalja najmanj 1,5 m, prav tako bodo izjema osebe, ki živijo v skupnem gospodinjstvu ali so sicer v tesnih stikih.

FOTO: Vlada RS

Dogodki

V devetih statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko bodo že s soboto spet delovala smučišča, pogoj za smučanje bo negativen hitri test na okužbo z novim koronavirusom, je nocoj sporočil premier Janez Janša. S Poseke pa so sporočili, da bo smučanje pri njih v soboto brezplačno.