Search
Close this search box.

V soboto možna krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnimi sunki vetra in debelo točo

Vremenoslovci napovedujejo, da nas čaka vremensko pestra sobota.

Danes popoldne bo pretežno jasno, pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 °C. Jutri bo sončno, popoldne in zvečer pa bodo v notranjosti Slovenije nastajale nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 26 do 31 °C, je zapisano na straneh Agencije RS za okolje.

V soboto čez dan nas bo od severa dosegla vremenska motnja. Popoldne bodo na Štajerskem, Koroškem, v Prekmurju in nekoliko kasneje tudi v delu Gorenjske, osrednje Slovenije in Dolenjske, nastale krajevne nevihte. Vmes bodo zaradi ugodnih pogojev za razvoj močnih neviht možna tudi krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnimi sunki vetra in točo, ki bo lahko lokalno zelo debela, napovedujejo na spletnem portalu Neurje.si, kjer bodo podrobnosti, vključno z njihovo prognozo neviht, objavili v soboto zjutraj.

V nedeljo bo zjutraj v notranjosti Slovenije precej nizke oblačnosti, čez dan bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bo še možna kakšna ploha ali nevihta. V ponedeljek bo delno jasno, verjetnost za popoldanske nevihte bo majhna, še piše na straneh Agencije RS za okolje.

Dogodki

Vremenoslovci napovedujejo, da nas čaka vremensko pestra sobota.