Search
Close this search box.

V soboto “Gremo v Hribe”, gremo na Peco, kjer se obeta prijetno druženje in nepozabna zabava

Planinsko društvo Mežica vabi na nepozabno druženje, ki bo potekalo 21. avgusta na prenovljenem Domu na Peci. Obeta se pester program za otroke, zavrteli pa se boste lahko ob zvokih ansambla Vrli muzikanti.

Že šesti od skupaj osmih dogodkov letošnje Zlatorogove transverzale ponosa se bo sicer začel ob 9. uri, slovesnot pri koči na Peci pa ob 13. uri.

VIDEO: Gremo na Peco

O tem, da člani Planinskega društva Mežica vabijo na uradno otvoritev in blagoslov prenovljenega doma ter slovesnost ob 95. obletnici delovanja njihovega društva, smo na našem spletnem portalu že poročali.

Danes pa so iz PD Mežica še sporočili, da bodo za obiskovalce in udeležence pohoda na Peco urejena tri parkirišča, ki bodo tudi označena. Zgornje parkirišče Jakobe, od koder je do doma na Peci 45 minut hoje, je namenjeno starejšim pohodnikom. Parkirišče pri stari karavli Terče (Štenge). Od parkirišča do doma je okoli 1,5 ure lahke hoje. Parkirišče pri Matjažu v Haleni, od koder boste do koče na Peci porabili približno dve uri. Vse poti pa so označene in markirane.

Do doma na Peci pa se lahko podate tudi z avstrijske strani. Z gondolo do zgornje postaje žičnice in nato čez Knepsovo sedlo in slovenski vrh do koče (3-4 ure). Možen je dostop tudi iz doline Tople, kjer lahko parkirate pri vhodu v rudnik in se po markirani poti podate do Doma na Peci (2 uri).

Vse pohodnike z malo več kondicije prosijo, da parkirajo svoja vozila na parkiriščih pri karavli ali pri Matjažu v Haleni. Na poti bodo za varnost pohodnikov skrbeli člani GRS Koroške, ki ob tem prosijo, da upoštevate njihova navodila.

Pri tem naj še omenimo, da bo na Domu na Peci poskrbljeno tudi za najmlajše, potekale bodo namreč animacije za otroke, športne igre, pričakujejo tudi obisk kralja Matjaža, za piko na i pa sledi še druženje in zabava z Vrlimi muzikanti.

Dogodki

Planinsko društvo Mežica vabi na nepozabno druženje, ki bo potekalo 21. avgusta na prenovljenem Domu na Peci. Obeta se pester program za otroke, zavrteli pa se boste lahko ob zvokih ansambla Vrli muzikanti.