Search
Close this search box.

V soboto bodo zaradi maratona zaprte ceste na relaciji Mislinja-Dravograd-Maribor

V soboto, 19. junija, bo potekal 42. rekreativni maraton okoli Pohorja, zaradi česar bo zaprta cesta na relaciji Mislinja - Dravograd - Maribor.
Fotografija je simbolična

V organizaciji Kolesarskega društva Branik Maribor bo letos na vrsti že 42. kolesarski maraton Okoli Pohorja. Prvi rekreativni kolesarski maraton okoli Pohorja, dolg 150 kilometrov, je bil 24. junija 1979. S tem je to najstarejša rekreativna kolesarska prireditev pri nas. Udeležilo se ga je približno 1400 kolesarjev iz vseh koncev Slovenije. 

Kolesarji na maratonu okoli Pohorja se na pot podajo, da bi uživali v vožnji in v lepotah ob progi. Namen dogodka je tudi promoviranje zdravega načina življenja in spodbujanje k rekreaciji. Start je ob 9. uri na Trgu svobode v Mariboru. Vsi udeleženci, ki bodo upoštevali splošne predpise in prispeli na cilj do 16. ure, prejmejo spominske medalje in tradicionalen topli obrok.

147 kilometrska trasa pa bo peljala kolesarje tudi po koroških cestah, in sicer bodo udeleženci startali na Trgu svobode v Mariboru, od koder bodo odpeljali na Partizansko cesto, po njej na Titovo cesto in po Tržaški cesti do odcepa proti Betnavi ter naprej do križišča Razvanjske in Streliške ceste.

Pot se nadaljuje po Razvanjski cesti do nove „papeške“ in po dovozni cesti, vzporedni z avtocesto A1, v Hoče. Iz krožišča zapeljejo kolesarji na Slivniško cesto do Slivnice, naprej do Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic, Stranic, Vitanja, Doliča, Mislinje, Slovenj Gradca, Dravograda, Radelj, Podvelke, Ožbalta, Selnice, Bresternice in Kamnice. Po Kobanski ulici in Vrbanski cesti se vrnejo v Maribor in po Mladinski, Strossmayerjevi in Gregorčičevi ulici na Trg generala Maistra, kjer je cilj vseh prog. Potek vseh štirih tras najdete TUKAJ.

Zaradi kolesarske prireditve bodo v soboto, 19. junija, med 9:00 in 15:30 kratkotrajno zaprte ceste na relaciji Maribor – Slovenska Bistrica – Slovenske Konjice – Vitanje – Mislinja – Slovenj Gradec – Dravograd – Maribor. Zaprte bodo tudi ceste na desnem bregu reke Drave na relaciji Maribor – Ruše – Fala – Puščava – Lehen – Janževski vrh – Podvelka.

FOTO: InfoPot

Več o maratonu najdete TUKAJ.

Vir: InfoPot, okolipohorja.si

Dogodki

V soboto, 19. junija, bo potekal 42. rekreativni maraton okoli Pohorja, zaradi česar bo zaprta cesta na relaciji Mislinja - Dravograd - Maribor.