Search
Close this search box.

V soboto bo v Dravogradu potekala preventivna akcija ”Na cesti nisi sam”

Preventivna akcija ''Na cesti nisi sam'' bo potekala v soboto, 20. aprila 2024, v Dravogradu.

Vabljeni, da se v soboto, 20. aprila 2024, pridružite aktivnostim, ki bodo potekale v okviru preventivno-prikazne prireditve NA CESTI NISI SAM, katero organizirajo Blue Knights LE MC Slovenia 1 v sodelovanju s Policijsko upravo Celje in njenimi enotami, ter AMD Dravograd. Prireditev se bo odvijala v soboto, s pričetkom ob 10.00 uri, na parkirišču in okolici Športne dvorane Špic D v Dravogradu

Na prireditvi bodo sodelovali policisti policijske postaje Dravograd, kolesar policijske postaje Slovenj Gradec, iz policijske postaje Velenje se bo dogajanju pridružila policijska maskota Pika, na dogodku bodo tudi policisti Postaje prometne policije Celje in policisti Enote vodnikov službenih psov. Prav tako bodo na prireditvi sodelovali policisti Posebne policijske enote in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, prvič bodo na dogodku tudi policisti iz Letalske policijske enote s helikopterjem.

Pri dogodku sodelujejo tudi Občina Dravograd in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Dravograd, Javni zavod Dravit, Koroški gasilski zavod, Gasilska enota Dravograd, Združenje slovenskih poklicnih gasilcev, Zdravstveno reševalni center Koroške, Zdravstveni dom Dravograd, AMZS Slovenije s centrom varne vožnje Vransko, Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Slovenj Gradec in Regijski center za obveščanje Slovenj Gradec ter Nacionalni inštitut za javno zdravje – OE Ravne na Koroškem, pomoč pri promociji pa je nudil tudi Podjetniški center Slovenj Gradec.

Blue Knights International je neprofitna motoristična organizacija, ki jo sestavljajo aktivni in upokojeni policisti, ki uživajo v vožnji z motocikli. Spomladi leta 1974 se je nekaj policistov s področja Bangorja v Mainu, ZDA, srečalo in ustanovilo majhen lokalni motociklistični klub. The Blue Knights® LEMC ima približno 600 podružnic, 15.000 članov v 11 konferencah v 34 državah in ozemljih.

Edina slovenska podružnica je Blue Knights LE MC Slovenia 1, s sedežem na Viču v Dravogradu. Motoristični klub Blue Knights LE MC Slovenia 1 je bil ustanovljen 5. marca leta 2005 na Otiškem vrhu, na Ustanovnem sestanku, na pobudo Simona Švarca in še enajstih ustanovnih članov.

Med drugim bodo organizatorji prikazali prometni nesrečo in reševanje ponesrečenca iz vozila ter varno vožnjo z motornim kolesom in preventivne nasvete za varno vožnjo z motornimi kolesi.

Na ustanovni skupščini motorističnega kluba Blue Knights LE MC Slovenia 1 je bila prisotnim predstavljena ideja in organizacija Blue Knights International, katere sestavni del je z ustanovitvijo postal tudi prvi chapter v Sloveniji. Klub je bil istega leta v mesecu maju organiziran v obliki društva na UE Dravograd in ima organizacijsko in pravno strukturirane vse predpisane organe upravljanja in sprejete pravne akte, ki so potrebni za nemoteno in zakonito delo motorističnega kluba. Klub je pričel delovati prvo leto z 12 člani in enim častnim članom.

V skladu z mednarodnim statutom in statutom Blue Knights LE MC Slovenia 1, so temeljni cilji motorističnega kluba:

– razvijanje in promoviranje ideje o varni vožnji z motornimi kolesi;
– združevanje ljubiteljev motornih koles doma in v tujini;
– izmenjavanje izkušenj med člani;
– sodelovanje z domačimi, tujimi in mednarodnimi organizacijami z enakimi cilji;
– sodelovanje v preventivnih in humanitarnih akcijah.  

Vabljeni, da se preventivne akcije ”Na cesti nisi sam”, ki bo potekala v soboto, 20. aprila 2024, od 10. ure naprej v Dravogradu, udeležite v čim večjem številu, saj bo dogajanje zelo zanimivo in predvsem poučno.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Preventivna akcija ''Na cesti nisi sam'' bo potekala v soboto, 20. aprila 2024, v Dravogradu.