V soboto 16 novih okužb, največ v Hrastniku

V soboto ob 565 testih potrjenih 16 okužb z novim koronavirusom, v bolnišnicah 21 bolnikov s covidom-19

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji in podatki za dan 25. 7. 2020 (00:00–24:00):

  • Število testiranj: 565
  • Število pozitivnih oseb: 16
  • Število hospitaliziranih: 21
  • Število oseb na intenzivni negi: 4
  • Dnevno število odpuščenih oseb iz bolnišnice: 2
  • Število umrlih oseb: 0

Doslej so v Sloveniji potrdili 2082 okužb z novim koronavirusom, trenutno je potrjenih aktivno okuženih 241 oseb, je razvidno iz podatkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Doslej je umrlo 116 bolnikov.

Po podatkih sledilnika Covid-19 je največ novih okužb ponovno v Hrastniku, in sicer 13. Po eno novo okužbo z novim koronavirusom pa beležijo v občini Žalec, Litija, Brezovica.

V Domu starejših Hrastnik so namreč v soboto potrdili okužbo z novim koronavirusom še pri 12 oskrbovancih in eni zaposleni, na testu je bil tega pozitiven še en občan. V Hrastniku je tako trenutno 73 aktivnih okužb, so sporočili z Občine Hrastnik, poroča STA.

“Rezultati nas opominjajo, da so razmere v Domu starejših Hrastnik še vedno zelo resne,” so te številke komentirali na občini.

V soboto so v Hrastniku ponovno vzeli večje število brisov, in sicer so v testiranje vključili vse oskrbovance in zaposlene v domu starejših, ki so ga po izbruhu okužb z novim koronavirusom v občini pred dvema tednoma zaprli za obiskovalce. Od teh je bilo pozitivnih 14: 12 med oskrbovanci doma in eden med zaposlenimi, en občan pa se je okužil izven doma starejših.

V Hrastniku je tako 73 vseh aktivnih okužb, od tega 41 med oskrbovanci doma, 11 med zaposlenimi ter 21 med ostalimi občani.

V preteklih dneh je v hrastniškem domu potekalo premeščanje con in oskrbovancev ter vključevanje dodatnih delavcev v delovni proces. Pri tem so jim na pomoč priskočili tudi pripadniki občinske civilne zaščite ter tamkajšnje območne enote Rdečega križa.

Z novim tednom bo premeščanje in vzpostavljanje con končano, še vedno pa v domu močno primanjkuje delavcev, so še sporočili z občine Hrastnik, kjer za zdaj dodatnih ukrepov ne načrtujejo, prav tako ne v domu starejših, še piše STA.

Vir: Sledilnik covid-19, Vlada RS, STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije