V slovenjgraški bolnišnici se je število bolnikov s covidom-19 znižalo, cepljenje zaposlenih v polnem teku

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, kjer je 949 zaposlenih, od teh pa jih je covid-19 v zadnjih treh mesecih prebolelo okoli 280, so doslej proti covidu-19 cepili 80 zaposlenih. Danes bodo predvidoma cepili novih 140 oseb, enako v četrtek. Interes za cepljenje je doslej izrazilo okoli 420 oseb oz. blizu 45 odstotkov vseh zaposlenih.
136464644_3429488183828394_7491743448356486585_n

“Dodatne prijave prihajajo praktično vsak dan, res pa intenzivno delamo na promociji cepljenja,” je za STA pojasnila strokovna direktorica bolnišnice Jana Makuc. V bolnišnici doslej pomembnih neželenih učinkov cepljenja niso zabeležili.

Preberite tudi: V SB Slovenj Gradec cepili še 60 zdravnikov in medicinskih sester

V zadnjem obdobju se je sicer v slovenjgraški bolnišnici nekoliko znižalo število bolnikov s covidom-19. Danes jih zdravijo 43, med njimi šest v enoti za intenzivno zdravljenje. Med bolniki s covidom-19 so trije oskrbovanci domov za starejše. V ponedeljek so iz slovenjgraške bolnišnice v domačo oskrbo odpustili deset bolnikov, ena oseba je umrla, so še sporočili iz bolnišnice.

Medtem je v bolnišnici v teku postopek izbire direktorja bolnišnice s polnimi pooblastili. Po lanskem odstopu Janeza Lavreta bolnišnico od 22. aprila lani kot v. d. direktorice vodi Alenka Jezernik Skudnik.

Na zadnji, že tretji razpis v manj kot letu dni sta po neuradnih podatkih časnika Večer prispeli dve prijavi. Da se je prijavil, je za časnik potrdil zdravnik in predstojnik Centra za zdravljenje Fabryjeve bolezni v slovenjgraški bolnišnici Bojan Vujkovac. Protikandidat naj bi bil neuradno Janez Lavre, je decembra poročal Večer.

Člani sveta bolnišnice bodo o kandidatu za direktorja odločali predvidoma prihodnji teden.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.