V slovenjgraški bolnišnici pripravljajo druge prostore za covidne bolnike

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec bodo predvidoma do konca aprila zaključili z deli v 3. nadstropju starega kirurškega bloka, kjer prostore urejajo za sprejem do 50 bolnikov s covidom-19, ki ne potrebujejo intenzivne terapije. Trenutno imajo te bolnike na internem oddelku. Tam je danes 15 bolnikov s covidom-19, še dva sta na intenzivni terapiji.
Bolnica SG

V slovenjgraški bolnišnici so sprva selitev covidnih bolnikov z internega oddelka v na novo urejene prostore kirurškega bloka, kjer bi sprejeli skupno do 25 bolnikov, načrtovali v teh dneh. A so medtem načrte nekoliko spremenili.

Kot so danes pojasnili za STA, morajo namreč zaradi opozoril o možnosti povečanih potreb po hospitalizacijah v tretjem valu epidemije biti pripravljeni na sprejem tudi več kot 25 bolnikov. “Kar pomeni, da moramo imeti prostore optimalno in pravočasno pripravljene,” so pojasnili v bolnišnici.

Tako bo na oddelku za bolnike s covidom-19 25 postelj z možnostjo širitve še na dodatnih 25 za bolnike, ki ne potrebujejo intenzivne terapije. Bolnike, ki potrebujejo intenzivno nego, pa bodo še naprej zdravili v enoti za intenzivno interno medicino. Za te bolnike bo tam na voljo sedem postelj.

Trenutno v slovenjgraški bolnišnici zdravijo 17 covidnih bolnikov, od teh dva potrebujeta intenzivno terapijo. V tem valu epidemije je starost hospitaliziranih nižja kot prej, več je tistih po 50. letu starosti in brez pridruženih dejavnikov tveganja ter manj starostnikov. Čas od pojava bolezenskih znakov do potrebe po hospitalizaciji se je skrajšal, ugotavljajo v bolnišnici.

Preberi še:  Svojci bodo z iskanjem Vida nadaljevali v nedeljo, hkrati prosijo za pomoč tudi lovce in planince
Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

prijavi se

prijavi se v svoj račun