Search
Close this search box.

V slovenjgraški bolnišnici potrdili sedem novih okužb, v CUDV Črna ponovno okužbe med zaposlenimi

V četrtek, 29. 10. 2020, so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec med 71 testiranimi vzorci na prisotnost SARS-CoV-2 RNA potrdili 7 pozitivnih primerov. Nove okužbe pa so spet zabeležili tudi v CUDV Črna na Koroškem.

V Slovenjgraški bolnišnici na Covid oddelku trenutno zdravijo 46 bolnikov, od tega jih 41 leži na navadnem oddelku, 5 pa jih potrebuje zdravljenje v intenzivni enoti. Včeraj so umrli 4 bolniki, 4 pa so bili odpuščeni v domačo oskrbo.

Z zaostrovanjem epidemiološke situacije se veča število okužb covid-19 med zaposlenimi – trenutno je okuženih 57 oseb, 11 osebam pa je bila odrejena karantena.Z današnjim dnem zato začasno prekinjamo tudi izvajanje pedagoške dejavnosti za dijake in študente. Prosimo vas, da upoštevate preventivne ukrepe in s tem zaščitite sebe in druge,” so še navedli v sporočilu za javnost, ki so ga objavili na njihovi Facebook strani.

Kot je za Koroške Novice povedala direktorica CUDV Črna na Koroškem Dalja Pečovnik so v zadnjih dveh dneh v domu potrdili 4 nove okužbe pri zaposlenih. Glede na to, da zaposleni delajo ves čas v popolni zaščitni opremi, predvidevajo, da so okužbe vnesene v dom iz zunanjega okolja, je poudarila Pečovnikova in omenila, “da je v lokalnem okolju veliko okuženih oseb, ljudje pa se gibljejo. Zato je bilo pričakovano, da se bo še kdo od zaposlenih okužil, čeprav si tega nismo želeli,” je dejala.

Zaradi novih okužb so spet testirali vse zaposlene. Tisti, ki so bili z okuženimi v neposrednem kontaktu pa ostajajo doma, dokler ne bodo znani rezultati testov, je še povedala Pečovnikova in dodala, da vsi okuženi ne prihajajo iz črnjanske občine, ampak tudi od drugod.

Novih okužb pa za enkrat ne beležijo med uporabniki. Pri tem naj še omenimo, da so 47 uporabnikov, ki so zadnji mesec bivali v dislocirani enoti Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Peca v občini Mežica, uspešno premestili nazaj v matično enoto.

Dogodki

V četrtek, 29. 10. 2020, so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec med 71 testiranimi vzorci na prisotnost SARS-CoV-2 RNA potrdili 7 pozitivnih primerov. Nove okužbe pa so spet zabeležili tudi v CUDV Črna na Koroškem.