Search
Close this search box.

V slovenjgraški bolnišnici okužbo potrdili pri na oddelek sprejetem bolniku

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec po daljšem obdobju brez potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom obravnavajo t.i. vdor v belo cono. Okužbo so namreč potrdili pri bolniku, ki je bil na oddelek sprejet zaradi poslabšanja drugega, kroničnega obolenja. Epidemiološka poizvedovanja potekajo, bolnišnica pa vse poziva k spoštovanji navodil.

Bolnik, pri katerem so potrdili okužbo z novim koronavirusom, bo zdravljenje nadaljeval v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, so danes sporočili iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Ob tem iz bolnišnice pozivajo tako bolnike kot ostale obiskovalce bolnišnice, da se držijo predpisanega hišnega reda, upoštevajo navodila osebja in podajajo resnične podatke o svojem zdravstvenem stanju, kontaktih in gibanju.

“Le tako lahko zagotavljamo varnost in zdravje vseh v bolnišnici, vključno z zaposlenimi – s tem omogočamo tudi nemoteno izvajanje vseh ostalih zdravstvenih storitev,” so še spomnili v bolnišnici.

Na Koroškem so po zadnjih podatkih Sledilnika za covid-19, ki zajemajo podatke do vključno srede, v zadnjih 14 dneh potrdili 11 primerov okužbe z novim koronavirusom, toliko je torej v regiji trenutno aktivnih okužb. Od tega so jih največ, to je štiri, potrdili v Slovenj Gradcu, sledijo Prevalje s tremi primeri, Ravne na Koroškem z dvema, po enega pa so potrdili na Muti in v Mislinji.