Search
Close this search box.

V slovenjgraški bolnišnici odpadlo kar 770 operacij

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec je v trimesečju marec, april in maj, ko je bila razglašena epidemija novega koronavirusa, odpadlo 770 operativnih posegov, 1500 bolnišničnih zdravljenj in 19.900 ambulantnih obravnav. Izpad prihodkov v tem času v bolnišnici ocenjujejo na 1,4 milijona evrov.

V slovenjgraški bolnišnici, ki je lansko leto sklenila s skoraj 750.000 evri primanjkljaja, ocenjujejo, da bo imel izpad realizacije delovnega programa v mesecih epidemije vpliv na letošnje poslovanje bolnišnice.

Ocenjen izpad prihodkov v višini 1,4 milijona evrov naj bi sicer bil v večji meri pokrit tudi iz sredstev proračuna, vendar konkretnih usmeritev v zvezi s tem v bolnišnici še niso prejeli, so pojasnili za STA.

Medtem so v bolnišnici postopno že začeli izvajati zdravstvene programe v večjem obsegu in v okviru varnostnih omejitev, a ocenjujejo, da tudi s sproščanjem ukrepov in dodatnim delom zaposlenih v bolnišnici do konca leta ne bodo mogli pokriti izpada delovnega programa, ki je nastal zaradi soočanja z epidemijo.

Delo v bolnišnici po preklicu epidemije ni enako, kot je bilo pred razglasitvijo epidemije. Bolnikom po pošti pošiljajo vabila s točnimi termini zdravstvene obravnave, vabilom so priloženi epidemiološki vprašalniki, pomembno pa je, da jih bolniki izpolnijo en dan pred predvidenim pregledom in da pridejo na pregled samo v primeru, da nimajo znakov, povezanih s covidom-19, in da imajo negativno epidemiološko anamnezo.

Bolniki, ki ob prihodu nimajo s seboj vabila in ustrezno izpolnjenega vprašalnika, v bolnišnico ne morejo vstopiti, so opozorili v bolnišnici.

Zaradi varnosti zaposlenih in bolnikov so spremenjene tudi poti vstopa na območje bolnišnice. Obiski svojcev pri hospitaliziranih bolnikih pa za zdaj še niso sproščeni. Dovoljeni so le partnerju ali spremljevalcu porodnice pri porodu, staršu ali skrbniku hospitaliziranega otroka in enemu zdravemu svojcu v primeru umirajočega pacienta ali pacienta, ki potrebuje intenzivno terapijo.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
ferdozbrki
ferdozbrki
3 let nazaj

Ni čudno, če se pa medicinsko osebje še zdaj obnaša kot, da je še epidemija. Še svoje sence jih je strah.