Search
Close this search box.

V slovenjgraški bolnici potrdili dve okužbi pri bolnikih, stanje v prevaljskem domu starostnikov nespremenjeno

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so v četrtek med 25 testiranimi vzorci na prisotnost novega koronavirusa potrdili dve okužbi pri bolnikih. Stanje v Domu starejših Na Fari pa ostaja nespremenjeno, stabilno in sedaj brez posebnosti, je sporočila direktorica doma Stanka Vauh.

V slovenjgraški bolnici so dodali še, da na COVID oddelku trenutno zdravijo 16 bolnikov, v domačo oskrbo so včeraj odpustili eno osebo. Med zaposlenimi ne beležijo novih okužb.

“Kot nadgradnjo sedanjega dela in enega od pomembnejših novih strokovnih mejnikov izpostavljamo pričetek interne validacije hitrih antigenskih testov v našem mikrobiološkem laboratoriju. Pričakujemo, da bomo na ta način pri izbranih skupinah oseb še pohitrili diagnostiko, kar nam bo v veliko pomoč pri organizaciji dela,” so še dodali v bolnišnici.

Direktorica Doma starejših na Fari pa je v sporočilu za javnost zapisala, da sta izvida dveh stanovalcev, ki sta bila včeraj testirana za okužbo negativna. Negativna izvida pa sta prispela danes tudi za oba zaposlena delavca. “Zaposleni, ki je bil do sedaj v izolaciji na svojem domu se s ponedeljkom vrača med nas,” je še razložila Vauhova.

Dodala je še, da bodo v domu od ponedeljka dalje stanovalcem, ki so do sedaj bili v “sivi coni” zagotovili dodatno aktivacijo z okrepitvijo fizioterapije in s tem omogočili vsem njihovim stanovalcem izboljšanje fizičnega in psihičnega počutja.

“Priznati moram, da lahko mi zaposleni naredimo veliko za preventivo, lahko ponudimo stanovalcem dovolj hrane, pijače, dodatne količine sadja in priboljškov; znamo se z njimi pogovarjati, jih vzpodbujati in tolažiti. Ne moremo pa nadomestiti vaše bližine, vašega stika z očmi in ne moremo nuditi stanovalcu   popolne »SVOBODE«. Prosimo vas, da nas sprejmete z razumevanjem, saj z vsako potezo v Domu želimo vsem stanovalcem le najboljše,” je zaključila zapis direktorica.

VIR: SBSG, Dom starejših na Fari

Dogodki