V slovenjgraški bolnici 9 novih okužb, zdravijo 10 oskrbovancev DSO

V petek so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec testirali 33 vzorcev na prisotnost novega koronavirusa in ugotovili 9 pozitivnih primerov, so sporočili iz bolnice ter dodali, da hitri alergenski testi potrjujejo dober način nadzora okužb. Zaposleni so se razveselili donacije podjetja ORBICO d.o.o.

V koroški bolnici trenutno zdravijo 52 pacientov s potrjeno okužbo, od teh jih 6 potrebuje intenzivno nego. V domačo oskrbo je bilo odpuščenih 7 oseb, umrl ni nihče, so še zapisali v sporočilu za javnost ter dodali, da je med hospitaliziranimi 10 oskrbovancev DSO.

Kot smo že poročali pa so v bolnišnici včeraj zaključili prvo tedensko testiranje vseh zaposlenih s hitrimi antigenskimi testi. “Med 545 testi smo zaznali zgolj 3 pozitivne primere, kar potrjuje dober dosedanji način nadzora nad ev. vnosi okužbe v bolnišnico,” so zapisali v bolnici.

Zaposleni pa so prejeli donacijo podjetja ORBICO d.o.o. Zapisali so: “Podjetje ORBICO, d.o.o. iskrena hvala za vašo prijazno donacijo. Kozmetika, izdelki za osebno nego, kreme za roke, čokolada, kava, čaji in drugi sladki priboljški so razveselili naše sodelavce na najbolj izpostavljenih deloviščih. Tudi mi smo ponosni nanje, ker se tako trudijo za vse nas.”

VIR: SBSG