V slovenjgraški bolnici 18 novih okužb. “Največ težav povzročajo ponavljajoči se vdori v belo cono”

Včeraj je bilo ob opravljenih 5596 testih potrjenih 1302 pozitivnih primerov. Delež pozitivnih testov je včeraj znašal 23,27 %, kar je nekoliko manj kot pretekle dni, a še vedno kaže na to, da se epidemija še ne umirja in da se število okužb še vedno znižuje (pre)počasi, je danes opozoril vladni govorec Jelko Kacin. Iz SB Slovenj Gradec pa so sporočili, da so včeraj zabeležili še 18 novih okužb.
bolnica

V ponedeljek so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec testirali 45 vzorcev na prisotnost SARS-CoV-2 RNA in med njimi potrdili 18 pozitivnih primerov.

“Kapacitete COVID oddelka so zapolnjene, zdravimo 56 bolnikov, od katerih jih 6 potrebuje intenzivno zdravljenje. Zaradi aktivnega Covida-19 je odsotnih 41 zaposlenih, so danes sporočili iz slovenjgraške bolnišnice.

Največ težav nam povzročajo ponavljajoči se vdori v belo cono, zato ponovno prosimo vse paciente, da ob prihodu v bolnišnico podajo vse pomembne podatke (tudi o morebitnih okužbah pri družinskih članih). Prosim vas, da pazite nase in druge,” so še navedli v današnjem sporočilu za javnost.

Včeraj je bilo v Sloveniji skupaj hospitaliziranih 1299 pacientov oz. 7 več kot dan prej. Intenzivno nego so včeraj potrebovali 204 pacienti, kar so tri intenzivne postelje več kot v nedeljo. Iz bolnišnic je bilo včeraj odpuščenih 78 oseb.

Vladni govore Jelko Kacin pa je na današnji dopoldanski novinarski konferenci tudi omenil, da je bilo včeraj ponovno veliko smrti. “Včeraj je v Covid bolnišnicah umrlo 41 oseb, v negovalnih bolnišnicah še 3. Skupaj v DSO pa žal še 15 več. Skupaj torej 59, daleč največ doslej. Število žrtev je tako doseglo 1156. Vsem svojcem umrlih izrekam iskreno sožalje,” je dejal Kacin.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.