Search
Close this search box.

V slovenjgraškem kopališču Aqualatio se je od otvoritve kopalo že preko 1800 kopalcev

7. julija se je v Slovenj Gradcu odprl težko pričakovani bazenski kompleks Aqualatio. Kakšni so prvi odzivi upravitelja?

Kopalna sezona se je v Slovenj Gradcu pričela 7. julija, ko so slavnostno otvorili bazenski kompleks Aqualatio. Obiskovalci so navdušeni nad urejenostjo in sodobnostjo samega objekta in celotne bazenske ponudbe.

Marija Lah, direktorica JZ Spotur je povedala, da so odzivi obiskovalcev bazena dobri: “Še posebej pozitiven je bil odziv predstavnikov društva Brez ovir, ki so nas obiskali in ugotovili, da bazen nudi odlične pogoje tudi za gibalno ovirane, kar v Sloveniji na drugih bazenskih kompleksih ni tako samoumevno.”

Na bazenu se odvijajo tudi razne dnevne aktivnosti, vodene terapije ter delavnice, ki jih izvaja Zdravstveni dom Slovenj Gradec, ki je v sklopu kompleksa že pričel izvajati tudi svoj program fizioterapije. Pripravili so tudi posebne ponudbe in ugodnosti za podjetja, razna društva in druge organizirane večje skupine ter posebne programe za promocijo zdravja na delovnem mestu.

Od pričetka sezone že več kot 1800 kopalcev

“Od pričetka kopalne sezone, 7. julija, do danes smo zabeležili več kot 1.800 kopalcev, kar pomeni najmanj 150 na dan, kljub temu, da vreme nekaj dni ni bilo čisto poletno. Trenutno imamo odprta oba bazena, zunanjega skozi ves dan, notranjega pa od 13. ure dalje. V tem času smo dopolnili tudi gostinsko ponudbo, v tem tednu prične z obratovanjem tudi zunanji gostinski del s ponudbo tako hrane kot pijače,” je še dodala Marija Lah.

Mestna občina Slovenj Gradec je občankam in občanom, ki žive na skrajnih obrobjih primestnih naselij Slovenj Gradca, omogočila tudi 𝐛𝐫𝐞𝐳𝐩𝐥𝐚𝐜̌𝐞𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐨𝐳 𝐝𝐨 𝐛𝐚𝐳𝐞𝐧𝐬𝐤𝐞𝐠𝐚 𝐤𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐤𝐬𝐚 z t.i. 𝐀𝐐𝐔𝐀𝐋𝐀𝐓𝐈𝐎 𝐁𝐔𝐒-om izpred dvainštiridesetih postajališč. Brezplačni avtobusni prevoz bo na razpolago vse do 25. avgusta. Aqualatio bus so občani pozitivno sprejeli, saj se število potnikov iz dneva v dan povečuje.

V času od 18. do 24. julija pa je mestna občina Slovenj Gradec pripravila še dodatno ugodnost za šolske otroke. Ob nakupu ene vstopnice za bazen bodo dobili še eno brezplačno. 

S to ponudbo “Eno plačaš, eno dobiš« želi Mestna občina Slovenj Gradec poleg subvencionirane cene vstopnic za bazenski kompleks in drugih ugodnosti, ki jih občankam in občanom omogoča v počitniškem času, vsaj malo prispevati tudi k racionalnejši rabi pitne vode. Že pretekli teden so napovedovali vroče dneve in posledično sušno obdobje, z jutrišnjim dnem pa je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglasila veliko požarno ogroženost.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler občanke in občane poziva k preudarnemu, varčnemu ravnanju z vodo: »Bodite pozorni, da boste pipe doma in drugod, tudi na mestnih pitnikih, po uporabi dobro zaprli. Popravite ali opozorite na tiste, ki morebiti puščajo. Ne trošite vode za pranje avtomobilov in podobna nenujna opravila. Starši, vzgojitelji in animatorji otrok v teh dneh ne spodbujajte k igram, ki zahtevajo veliko vode (vodni baloni, pištole, napihljiva igrala in podobno)«.

Poleg tega župan opozarja na prepoved kurjenja na odprtem in odmetavanja gorečih ali vnetljivih predmetov ali snovi v naravi in na javnem prostoru ter vabi, da vroče dni izkoristite za obisk bazenskega kompleksa Aqualatio Slovenj Gradec, kjer s postopkom ultrafiltracije zagotavljajo kakovostno prečiščeno vodo in primarno dezinfekcijo. Voda po postopku ultrafiltracije ustreza vsem zahtevam, ki jih določajo predpisi za pitno vodo in predpisi o varovanju okolja. Tako je obisk slovenjgraškega bazenskega kompleksa varen in koristen za obiskovalce in za okolje.

Dogodki

7. julija se je v Slovenj Gradcu odprl težko pričakovani bazenski kompleks Aqualatio. Kakšni so prvi odzivi upravitelja?