Search
Close this search box.

V slovenjgraškem domu starostnikov so izvedli “kino” dan. Kmalu pa jih bo obiskal Tone Partljič

Iz Koroškega doma starostnikov PE Slovenj Gradec so sporočili, da so zdravi. "Ugodna epidemiološka slika na Koroškem bo bistveno vplivala na sproščeno življenje in delo v domu," so navedli v petkovem sporočilu za javnost.

“Ta teden je bil v znamenju načrtovanih aktivnosti v sredinem internem studiu predvajan slovenski film režiserja Franceta Štiglica Na svoji zemlji. Stanovalce smo ob ogledu postregli s slanim prigrizkom, čipsom,” so sporočili iz doma.

V petkovem internem studiu pa so tokrat gostili stanovalke in stanovalce, bralke in bralce ter jih povabili, da se pridružijo nadaljevanju pri prebiranju izbranih del pisatelja Matjaža Pikala v sklopu 8. Bralne značke Toneta Partljiča. Hkrati smo jih seznanili z novico, da se nam bo 10. februarja v studiu ponovno pridružil spoštovani gospod, pisatelj Tone Partljič. Sledil je ogled zaključne prireditve 7. sezone bralne značke,” so še dodali.

Kot so pojasnili, je obsežna zbirka del stanovalcem na voljo v domski knjižnici. Pri tem naj še omenimo, da se je ideja za projekt porodila, ko je Tone Partljič prvič obiskal Koroški dom starostnikov v Slovenj Gradcu. Takrat so bili stanovalci navdušeni nad njim in nad programom, ki jim ga je pripravil.

S projektom so začeli leta 2013, ko so projekt predstavili in ga povezali z zanimivim kulturnim programom, k sodelovanju pa povabili stanovalce doma, ključne pare, zaposlene, otroke zaposlenih, prostovoljce, svojce, osnovnošolce 1. In 2. Osnovne šole Slovenj Gradec, dijake Gimnazije Slovenj Gradec ter dijake Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec. V prvi bralni sezoni je sodelovalo okoli 400 bralcev, sedaj je število naraslo že preko 2.500 bralcev, število pa se iz sezone v sezono povečuje.

Cilj projekta je medgeneracijsko povezovanje, pri katerem se s pomočjo branja in delavnic prepletajo različne generacije ljudi, pri tem pa se, kot so povedali v domu starostnikov, predvsem pa “se povezujejo medčloveški odnosi in uresničuje medgeneracijska solidarnost”.

Vir: Koroški dom starostnikov PE Slovenj Gradec

Dogodki

Iz Koroškega doma starostnikov PE Slovenj Gradec so sporočili, da so zdravi. "Ugodna epidemiološka slika na Koroškem bo bistveno vplivala na sproščeno življenje in delo v domu," so navedli v petkovem sporočilu za javnost.