Search
Close this search box.

V slovenjgraškem domu starostnikov ob živi glasbi in svečanih oblekah praznovali 12. obletnico

Dogodki v slovenjgraškem Koroškem domu starostnikov so se ta teden kar vrstili, med drugim so praznovali 12. obletnico doma.

V torek so obeležili spominski dogodek na katerem so odprli posthumno razstavo njihovega dolgoletnega prostovoljca, arhitekta, gospoda Lojzeka Kralja.

V sredo so zaključili že sedmo sezono Bralne značke Toneta Partljiča, cilj katere je medgeneracijsko povezovanje. S pomočjo branja in delavnic se prepletajo različne generacije ljudi, predvsem se povezujejo medčloveški odnosi in uresničuje medgeneracijska solidarnost. Na zaključku so njihovim najbolj zavzetim bralcem in bralkam podelili značke, dogodka se je udeležil tudi pisatelj. Pričeli so z novo, osmo bralno sezono, v kateri bodo letošnje leto prebirali dela pesnika, pisatelja, igralca in vsestranskega umetnika Matjaža Pikala.

V četrtek pa so ob živi glasbi, druženju, plesu in v svečanih oblekah praznovali 12. obletnico doma. Ob tej priložnosti so podelili tudi pohvale in priznanja njihovim najbolj prizadevnim delavcem.

TEDEN V SLOVENJGRAŠKEM DOMU STAROSTNIKOV:

VIR: KDS

Dogodki