Search
Close this search box.

V Slovenj Gradec prihaja mednarodno usposabljanje LOOK SHADOW – MOVE BODY

V starem srednjeveškem mestu Slovenj Gradec se bodo zgodile mednarodne delavnice senčnega gledališča in sodobnega plesa LOOK SHADOW – MOVE BODY, usposabljenje z metodo PLES SENC. Delavnice bodo potekale od 3. do 9. avgusta 2019, njihov rezultat pa bo kratki performans.

S projektom LOOK SHADOW – MOVE BODY želita mentorici Tea Kovše in Katja Vravnik udeležence usposobiti na področju metode PLES SENC, da bodo ti lahko v nadalje sami izvajali podobne aktivnosti ter določene lutkovne in plesne elemente vključili v svoje delo.

Namen usposabljanja je trening udeležencev na področju metode PLES SENC, ki je kombinacija senčnega gledališča in sodobnega plesa. Metodo PLES SENC sta razvili dramaturginja in lutkovna animatorka Tea Kovše in performerka ter koreografinja Katja Vravnik, obe iz plesno lutkovnega Gledališča DELA.

Katja Vravnik in Tea Kovše, ustanoviteljici Gledališča DELA sta uprizorili 19 lutkovnih/plesnih performansov v zadnjih 7 letih. Gledališče DELA soustvarjata v odličnem timu, sestavljenem iz desetih umetnikov različnih področij (sodobni ples, lutkovna animacija, glasba, likovna in video umetnost, družboslovna teorija), ki skupaj odražajo kvalitetni vizualni in fizični lutkovno-plesni teater. Glavni interes je razširiti sodobni ples v polju lutkovne umetnosti in preučiti možne odnose med človeškim telesom in objektom (lutka) v različnih prostorih.

Delavnice senčnega gledališča in sodobnega plesa LOOK SHADOW – MOVE BODY bodo potekale od 3. do 9. avgusta 2019.

Usposabljanje se bo pričelo 3. avgusta in končalo z javno produkcijo LOOK SHADOW – MOVE BODY, ki bo 9. avgusta 2019 ob 19. uri v prostorih MKC Slovenj Gradec.

V projektu sodeluje sedem držav: Latvija, Poljska, Španija, Italija, Češka, Hrvaška in Slovenija. Končna skupina zajema po tri udeležence iz vsake države, katerih profili so različni, prav vsem pa je skupno delo z mladimi. Starostne omejitve ni, jezik bo angleški in gledališki. Imajo še tri prosta mesta za udeležence iz Slovenije. Ostala mesta so že zasedena.

Na delavnici boste:

  • Pripovedovali zgodbe skozi gib in senčno gledališče.
  • Pridobili nove trike, ki jih lahko uporabljate pri svojem delu.
  • Ustvarili lastno zaključno senčno predstavo Osebno je posebno

Vsak udeleženec ima za nalogo prinesti svoj oseben in poseben predmet, kar je nadaljevanje projekta OSEBNO JE POSEBNO. Tea Kovše bo z udeleženci tri dni ustvarjala koncept za končno predstavo, Katja Vravnik pa bo z udeleženci kreirala koreografijo po metodi PLES SENC.

Kot pravita mentorici projekta: “Vsi smo Shakespearji lastnega življenja. Zato stopimo iz senc in zaplešimo zgodbo iz naših spominov.”