Search
Close this search box.

V Slovenj Gradec bo Karavana okusov znova razvajala. Pridite lačni, kajti hujšali bomo jutri

Pisani tovornjački in prikolice Karavane okusov se bodo polni dobrot ustavili na mestnem trgu, zategnili ročno zavoro, zakurili peči, odprli lopute in pred očmi lačnih sladokuscev pripravili ”street food” za vse okuse.

Slovenj Gradcu se bo med 31. majem in 1. junijem 2024 mudila Karavana okusov – prvi food truck festival.

Prvi slovenski food truck festival se na vašo željo vrača na idilični Trg svobode v Slovenj Gradcu. S pisanimi tovornjački in prikolicami polnimi dobrot se bodo ustavili na trgu, zategnili ročno zavoro, prižgali peči, odprli lopute in pred vašimi očmi pripravili vrhunski street food festival. 

V petek, 31. maja dopoldan se bodo pripeljali v Slovenj Gradec in bodo skupaj z vami naredili pravi food truck praznik do poznega sobotnega večera.

Letos bodo vaše brbončice v Slovenj Gradcu razvajali Beer Bulli, ki je njihova starosta, najstarejši tovornjaček flote, ki bo poln hladnega hmeljnega veselja, na boku pa na žejne čakajo 4 orošene pipe za pivo. Šiš bleščeči retro trailer bo dišal bo vrhunskih hot dogih in burgerjih. Tokrat prvič v Slovenj Gradcu.
Falafel prikolica vam pripravlja okuse orienta – falafel, šavormo, baklavo s pistacijo. Premierno v vašem mestu.

Mangoop prikolica letos pride s pizza rolicami. Slastne male pice, zavite v obliko rolade. Repete obvezen!
Boš bom tovornjaček vam pripravlja mehiško kuhinjo – od burritosov do quesadillj. In vse kar je vmes. Vamos Koroška! Gabrielo prikolica pripravlja res dolg meni vafljev in ameriških puhastih palačink. Sladkosnedi ste lansko leto pred njihovo prikolico naredili rekordno vrsto. Gud Street Fud tovornjaček pred vašimi očmi speče njihove gud burgerje, pečene na oglju, fingerfood je pa prava gurmanska predigra. Skunk Urban Kitchen je prikolica, ki bo v vaši glavi popolnoma spremenila definicijo sendviča – pozabite na žemljo s poli salamo, ki jih poznate iz šolskih izletov. Skunki so bili že lani hit!

Mango Tree prikolica vas odpelje na Tajsko! Najboljši pad thai na kolesih. Lani ste jih skoraj pojedli! Wine trailer je mobilni vinski sod, vinoteka polna veselja iz grozdja. Še ena premiera v Slovenj Gradcu. Habahaba foodtruck je specializiran za posebne mesne pite, ki so nadevane s skrbno izbranimi sestavinami. Pa tudi njihovi burgerji so top. Brincelj gin van je vintage IMV kombi, ki ste ga spoznali že lani, v katerem vam Brinclji mešajo hude coctaile. Pizza Lab pa bo tudi letos branil koroške barve z napoletanskimi pizzami. Vaš stari pizza frend.

Seznam tovornjačkov in prikolic njihovih Karavanarjev še dopolnjujejo, a eno je gotovo, da se letos vračajo še večji in na trgu bo še bolj dišalo.

Čaka vas pravi gurmanski žur. Pridite lačni, kajti hujšali bomo jutri.

Vir: Karavana okusov

Dogodki

Pisani tovornjački in prikolice Karavane okusov se bodo polni dobrot ustavili na mestnem trgu, zategnili ročno zavoro, zakurili peči, odprli lopute in pred očmi lačnih sladokuscev pripravili ”street food” za vse okuse.