V Slovenj Gradcu zbiranje darov za pomoči potrebne po potresih v Petrinji podaljšano za teden dni

Skupnost Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec in Katoliško kulturno društvo Sv. Uršule zbirajo materialne dobrine za pomoči potrebne po uničujočih potresih v Petrinji. Zbrane darove so preteklo soboto osebno dostavili v Petrinjo, ker pa so potrebe velike so se odločili, da akcijo podaljšajo še za teden dni.
142480958_3794327097292285_9099572991573714901_o

Kot je že znano so stopili v stik s tamkajšnjim župnikom Damirjem Cerkovićem, ki jim je povedal, da poleg materialnega pomanjkanja, ljudje po potresih doživljajo še veliko drugih stisk, saj ne vedo, kdaj se bodo njihova tla zopet zamajala. Cerković je povedal, da najbolj potrebujejo: kavo, čaj, konzervirano hrano (pašteto, namaze, gotove jedi …), trajno mleko, otroško hrano, britvice, pene za britje, pralni prašek.

Prostovoljci povedo, da seznam ostaja isti, pravijo pa, da so otroške pleničke stvar, ki je ni na seznamu pa so jih sami dokupili in so dobrodošle. Z donacijami so prejeli tudi kar nekaj finančnih sredstev, ki jih bodo namenili za nakup dobrin. Ob tem dodajajo, da so videli, da je potreba po pomoči še zelo velika. “Kljub zelo dobremu odzivu in prinesenim darovom, je to le kapljica v morje za njihovo trenutno situacijo,” pravijo.

Pri zbiranju prosijo, da upoštevate za seznam, saj zbirajo samo omenjene stvari. Zbiranje poteka vsak dan do vključno 29. januarja 2021, v predprostoru Elizabetinega doma. Predprostor je odprt ves čas, prostovoljci bodo material po potrebi razvrstili v večji prostor, nato pa ga bodo v soboto osebno dostavili na Hrvaško.

Preberi še:  Pečan: Ob poslabšanju epidemioloških razmer ministrstvo predlaga, da se nekateri učenci šolajo delno doma, delno v šoli

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun