Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu zaživela Božična vas (FOTO)

V mestnem jedru Slovenj Gradca je že postavljena praznična Božična vas z božično – novoletnimi dekoracijami in kotički za fotografiranje.

V letošnjem decembru se v Slovenj Gradcu na vsakem koraku čutijo čarobnosti. Odvilo se je že kar precej dogodkov, od prižiga prve svečke na adventnem venčku, ki krasi krožišče pri južnem vhodu v mestu, prižig prazničnih luči, ki so mestno jedro Slovenj Gradca spremenile v pravo pravljico, otroke je obiskal Miklavž, malo starejši pa so lahko izbirali knjige med domačimi avtorji.

V mestnem jedru pa so postavili pravljično deželo oziroma Božično vas, ki je namenjena najmlajšim, mladim po srcu, ki obožujejo pravljični pridih in čarobnost praznikov.

Vendar pa, Mestna občina Slovenj Gradec in JZ Spotur do konca leta organizirata še kar nekaj dogodkov.

Za božične nakupe si rezervirajte vikend od petka, 16. decembra, do nedelje, 18. decembra. V petek z Božičnim sejmom začnejo ob 15. uri. Od 19. ure dalje boste lahko uživali ob nastopu ženske vokalne skupine Nova in glasbene skupine Vampir.

Z zaključkom sejma ob 20. uri se izbiranje daril prestavi v lokale v mestnem jedru, kjer boste ta večer lahko “pod lučkami” nakupovali vse do 22. ure. Božični sejem se nadaljuje tudi v soboto in nedeljo od 10. do 20. ure.

V soju prazničnih luči se lahko sprehoditi ob mestnem obzidju z vodičko Natašo Škorjanc, ki ga organizira Koroški pokrajinski muzej v soboto, 17. decembra, ob 16.30. Zbirališče bo pred nekdanjo mestno hišo.

Že tradicionalen zakuhan koncert pevskega zbora Carinthia Cantat se v mestnem jedru obeta v ponedeljek, 26. decembra, ob 17. uri.

Božiček bo prav vse pridne otroke mestne občine Slovenj Gradec s svojim prazničnim vozilom obiskal med 19. in 21. decembrom. Urnik in načrt poti Božička lahko preverite TUKAJ.

Najmlajši bodo leto v dobri družbi Dedka Mraza in z otroško predstavo Praznična detektivka zaključili v petek, 30. decembra, ob 17. uri. Malce starejši pa dan kasneje s silvestrovanjem na prostem s skupino Potepini v soboto, 31. decembra, od 21. ure dalje.

Fotogalerija

Dogodki

V mestnem jedru Slovenj Gradca je že postavljena praznična Božična vas z božično – novoletnimi dekoracijami in kotički za fotografiranje.