V Slovenj Gradcu v načrtu ureditev medgeneracijskih igrišč na štirih lokacijah

Z nabavo in postavitvijo otroških igral v okviru projekta "Medgeneracijski prostor za aktivno sprostitev", ki ga ima slovenjgraška občina v načrtu spomladi letos, bodo poskrbeli za osnovno infrastrukturo, ki bo zagotavljala družbeni, socialni in motorični razvoj otrok in starejših. Skupna vrednost projekta, ki je sofinanciran s strani EKSRP je 38.611,88 €.
prazno igrišče koronavirus
Fotografija je simbolična.

Mestna občina Slovenj Gradec je na 2. Javni poziv EKSRP  za izbor operacij, za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju lokalne akcijske skupine Mislinjske in Dravske doline LAS MDD (2014-2020) prijavila projekt “Medgeneracijski prostor za aktivno sprostitev”. Kot so pojasnili na slovenjgraški mestni občini namen projekta “ni postavitev klasičnih otroških igrišč, temveč igrišč, kjer bodo tako otroci kot starejši, brezposelni, brezdomci, telesno aktivni razvijali motorične sposobnosti, saj jim bo olajšana in povečana dostopnost do druženja.”

Z nabavo in postavitvijo otroških igral bo občina poskrbela za osnovno infrastrukturo, ki bo zagotavljala družbeni, socialni in motorični razvoj otrok in starejših, na občini pa ob tem dodajajo, da želijo prispevati tudi k krepitvi kvalitete življenja in bivalnih pogojev vitalnosti.

Celotna vrednost projekta, ki bo omogočil ureditev medgeneracijskih igrišč na štirih lokacijah je ocenjena na  38.611,88 €, projekt pa v višini 26.956,90 € sofinancira Evropski kmetijski sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Izvedba projekta je načrtovana spomladi 2021 na štirih lokacijah: igrišče pri OŠ Sele, pri OŠ Podgorje, pri GD Turiška vas in igrišče Legen.

Projektni partnerji: Spotur, Javni zavod za turizem, šport, socialne in mladinske programe, Javno podjetje Komunala Slovenj Gradec d. o. o., Športno društvo Podgorje pri Slovenj Gradcu

VIR: MOSG

Preberi še:  Na voljo 600.000 evrov nepovratnih sredstev za odpravo zaraščanja kmetijskih površin

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun