Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu uspešno izvedli Mini olimpijado za koroške otroke s posebnimi potrebami

Že peto leto zapored je v Slovenj Gradcu potekala Mini olimpijada za koroške otroke s posebnimi potrebami.

V Slovenj Gradcu je že peto leto zapored potekala Mini olimpijada, namenjena koroškim otrokom s posebnimi potrebami. Okoli 120 mladih športnikov se je preizkusilo v raznolikih športnih disciplinah ter motoričnih nalogah, povezanih s športom. Dogodek, ki je postal tradicija, je potekal pod organizacijo Olimpijskega komiteja in regijske pisarne ter je prinesel veselje, druženje in športno udejstvovanje.

Mini olimpijado je svečano otvorila podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec, Martina Šisernik. Ob tem je izrazila hvaležnost Olimpijskemu komiteju ter vsem sodelujočim, saj takšen dogodek krepi povezanost med šolami in športnimi društvi ter omogoča otrokom s posebnimi potrebami, da spoznajo pomen športa in olimpijskih vrednot.

Slogan letošnje olimpijade, “Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati,” je nagovarjal duh fair playa ter poudarjal, da so vsi udeleženci zmagovalci. Mini olimpijada tako predstavlja priložnost za športno udejstvovanje in medsebojno spodbujanje, obenem pa krepi pomen inkluzije in enakih priložnosti za vse otroke v športu. Športna zveza Slovenj Gradec si želi, da bi se ta izjemna prireditev še naprej izvajala in postala stalnica v lokalnem okolju.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Že peto leto zapored je v Slovenj Gradcu potekala Mini olimpijada za koroške otroke s posebnimi potrebami.