V Slovenj Gradcu svetniki potrdili načrte za sanacijo dveh plazov

Svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so na sredini seji potrdili načrte za sanacijo dveh plazov v občini. Skupno sta obe sanaciji ocenjeni na 921.000 evrov z DDV, izvedbo naložbe pa večinsko financira ministrstvo za okolje in prostor. Svetniki so potrdili tudi prvi letošnji rebalans občinskega proračuna.
Občina Slovenj Gradec

Mestni svetniki so potrdili investicijska dokumenta za sanacijo plazu in nestabilnega terena na območju Troblje-Krautberger-Gradiški križ in za sanacijo plazu nad in pod gozdno cesto Zg. Kunej-Rožej, za katerega so potrdili tudi investicijski program.

Plazišči na obeh območjih ob cestni infrastrukturi ogrožata prevoznost cest in varnost ljudi ter premoženja. Sanacija plazišča na območju Troblje-Krautberger-Gradiški križ je ocenjena na 208.000 evrov, sanacija drugega omenjenega plazišča pa na 713.000 evrov z DDV.

Izvajalci za sanacijo obeh plazišč so že izbrani, dela pa se bodo po načrtih zaključila do konca leta, je za STA povedal Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler. Skupno bodo v občini letos izvedli sanacije plazišč v skupni vrednosti 1,37 milijona evrov z DDV.

Slovenjgraški mestni svetniki so na sredini seji potrdili tudi prvi rebalans letošnjega sicer rekordno visokega proračuna Mestne občine Slovenj Gradec. V njem se v primerjavi s sprejetim proračunom odhodki povečujejo za dobrih deset odstotkov na 34,8 milijona evrov, prihodki pa za dobrih 13 odstotkov in po novem znašajo 31,8 milijona evrov.

V rebalans so med drugim vključena tudi uspešno urejena plačila s strani države za gradnjo bloka in bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov. Gradnja 8,6 milijona evrov vrednega bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov je v polnem teku in naj bi bila končana do poletne sezone 2022.

Gradnja bloka s 54 neprofitnimi stanovanji, vredna več kot štiri milijone evrov, pa bi že morala biti zaključena, a se po županovem pojasnilu izvajalci gradbenih del še vedno spopadajo s previsoko vlažnostjo v prostorih. Za zdaj je predvideno, da bi se stanovalci novega bloka lahko selili septembra.

Obe omenjeni naložbi – blok in bazenski kompleks – slovenjgraška občina gradi s pomočjo sredstev iz mehanizma celostne teritorialne naložbe.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.