Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu so se gasilci pomerili na Heavy Rescue Slovenia nočni dirki (FOTO)

V soboto, 2. 9. 2023, so gasilci Slovenj Gradca organizirali posebno tekmovanje, podobno Fire Combat, tekmovanju gasilskih dvojic, a vendar, s pridihom tehničnega reševanja. Prvo ‘tradicionalno’ Heavy Rescue Slovenia nočno dirko.

Tekmovanja se je udeležilo 13 dvojic. Proga je bila zastavljena razgibano in tehnično zahtevno. Na prvi točki je dvojico čakala ovira, avto, ki sta jo morala premostiti. S sabo sta skozi prtljažnik in skozi voznikova vrata nesla tudi utež, ki tehta slabih 15 kilogramov.

Na naslednji oviri na poti proti večni časti in slavi, ju je čakal nasilen vstop skozi vrata in premik klade. Vsak od dvojice si je izbral svojo nalogo in jo s poljubnim, a ustreznim, orodjem, ki ga je imel na razpolago, tudi opravil. Ko sta uspešno premagala to nalogo, sta spretno odhitela do naslednje.

V avtomobilu ju je čakala lutka, Polde, ki je imela prometno nesrečo. Ker je bilo njeno življenje ogroženo, sta morala Poldeta z urgentnim iznosom spravit iz avtomobila in ga prenest na nosila, na varno točko. Ko je bil Poldne na varnem, ju je že čakala naslednja naloga.

Pri taktično zabavni igri, se je dvojica tekmovalcev lahko počutila malo igrivo. Vsak s svojim razpiralom sta morala namreč različna telesa spraviti skozi ustrezne odprtine na steni. Po uspešnem igranju igre, ju je čakala še zadnja, najtežja ovira. Avtomobil, ki so mu na sredi proge spustile pnevmatike, sta morala slabih 25 metrov potisniti proti cilju in ga zavarovati proti premiku naprej in nazaj. 

Ob bučnem navijanju in vriskanju množice, je progo uspelo premagati prav vsem tekmovalnim dvojicam. Ker se pozna prednost domačega terena, sta dirko zmagala domača gasilca. 

Se pa veselimo ponovitve prihodnje leto in lepo vabimo še ostala društva, da se preizkusijo v tej drugačni, a zanimivi dirki. Kdo ve, mogoče pa domač teren le ni vse,” so zapisali prostovoljnem gasilskem društvu Slovenj Gradec.

Postani gasilec: Vabljeni vsi tisti, ki vas zanima delo gasilca in ste pripravljeni pomagati človeku v nesreči, ter tudi tisti, ki vas veseli dobra družba, ter srečevanje in spoznavanje novih ljudi. Vse kar vas bodo naučili, vam bo koristilo v življenju.

Vir: PGD Slovenj Gradec

Fotogalerija

Dogodki

V soboto, 2. 9. 2023, so gasilci Slovenj Gradca organizirali posebno tekmovanje, podobno Fire Combat, tekmovanju gasilskih dvojic, a vendar, s pridihom tehničnega reševanja. Prvo ‘tradicionalno’ Heavy Rescue Slovenia nočno dirko.