V Slovenj Gradcu slovesno ob obletnici kulturnega doma in kina

Ob 40-letnici delovanja Kulturnega doma Slovenj Gradec in 95-letnici tamkajšnjega kina že od petka v koroškem mestu potekajo dnevi odprtih vrat kina z brezplačnimi predstavami, danes ob 17. uri pa bo ob obletnicah še osrednja prireditev. V programu bo s filmsko glasbo sodeloval godalni kvartet 4Strings s podporo videoprojekcije Tomislava Gangla.

Slovenjgraški kino je edini na Koroškem, ki ima redni kinematografski spored. V prenovljeni dvorani ima “vse, kar imajo veliki”, je na junijski predstavitvi letošnjega dogajanja ob obletnicah povedala direktorica Kulturnega doma Slovenj Gradec Andreja Gologranc. Kino, ki spada pod okrilje kulturnega doma, je ustanovni član Art kino mreže Slovenije in član filmske mreže Europa Cinemas.

Pred štirimi desetletji ustanovljeni Kulturni dom Slovenj Gradec od leta 1992 deluje kot javni zavod za organizacijo in posredovanje kulturnih, zabavnih in drugih prireditev. Zavod danes poleg rednih filmskih predstav v digitaliziranem kinu obiskovalcem vsako leto ponuja različne filmske abonmaje, gledališki abonma s profesionalnimi gledališkimi hišami, Wolfov koncertni abonma, lutkovni abonma za otroke, abonma Opera in balet Maribor ter prireditve v okviru kulturne vzgoje v šolah in vrtcih.

Slovenjgraški kino letno obišče od 16.000 do 17.000 obiskovalcev, vse prireditve v kulturnem domu pa tudi že več kot 23.000 obiskovalcev letno.

Vir: STA

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments