Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu slavnostno predali namenu prizidek k Tretji osnovni šoli (FOTO in VIDEO)

Danes so v Slovenj Gradcu slavnostno predali namenu prizidek Tretje osnovne šole.

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darko Felda in župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler sta danes, 22. decembra 2023, z ravnateljico Tretje Osnovne šole Slovenj Gradec Ingrid Močnik slovesno otvorila nov prizidek k šolami. Na otvoritveni slovesnosti je bil tudi Bojan Borovnik, župan občine Mislinja, ki je soustanoviteljica Tretje osnovne šole.

Glede naložbe v Tretjo osnovno šolo Slovenj Gradec pa je med drugim dejal, da je ranljivim skupinam treba nekako dati možnost, da razvijajo vse svoje potenciale. “Oni so morda posebni tudi v tem, da je treba v njih te potenciale poiskati,” je med drugim dejal minister. Po njegovih besedah je v Sloveniji na žalost še kar nekaj tovrstnih izobraževalnih centrov, ki jih še niso uspeli prenoviti tako kot Tretjo osnovno šolo v Slovenj Gradcu.

Tretja osnovna šola, ki izobražuje otroke in mladostnike z lažjo, zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju, je s prizidkom pridobila 1.048,73 kvadratnih metrov novih prostorov, z naložbo pa so obnovili tudi 156,76 kvadratnih metrov obstoječih šolskih prostorov.

Nove pridobitve so: soba za umirjanje, štiri specializirane učilnice (tehnični, likovni, glasbeni pouk in gospodinjski pouk) ter še osem navadnih učilnic, trije kabineti, sanitarije, prostor za svetovalnega delavca, avla in garderobe ter tehnični prostor.

Pogodbena vrednost gradbenih del je ocenjena na 2.639.722,72 evrov. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je prispevalo 1.000.627,07, Ekosklad pa 295.554,00 evrov.

Stara zgradba šole je bila zgrajena leta 1974. Leta 1989 je šola dobila prvi prizidek s tremi učilnicami, zbornico, knjižnico, administrativni del, razdelilno kuhinjo ter shrambo. Od takrat šola razen rednih vzdrževalnih del ni doživela večje investicije, razen zamenjave stavbnega pohištva in ureditve talnega ogrevanja v telovadnici in eni od učilnic.  

Tretjo osnovno šolo obiskuje o šolo obiskuje 74 učencev iz osmih koroških občin. 

Dela na šoli so izvajalci zaključili pred rokom, ki je bil 31. 3. 2024, v Slovenj Gradcu je bil izvajalec Kolektor Koling, projektant pa ARH DEKO – Pia Koraca.

Temeljni kamen za Tretjo osnovno šolo je bil položen 6. junija 2022.

Vir: MO Slovenj Gradec

Fotogalerija

Dogodki

Danes so v Slovenj Gradcu slavnostno predali namenu prizidek Tretje osnovne šole.