V Slovenj Gradcu pripravljajo sprejem za olimpijsko prvakinjo Janjo Garnbret

V japonski prestolnici bo danes potekala slovesnost ob koncu iger 32. olimpijade. Sklepna slovesnost iger, na katerih so slovenski športniki osvojili tri zlate ter po eno srebrno in bronasto kolajno, se bo začela ob 13. uri po srednjeevropskem času. Slovensko zastavo pa bo nosila zlata Janja Garnbret, za katero v Slovenj Gradcu pripravljajo tudi veličasten sprejem.
234718384_213888700744590_2505838340668289147_n

Dvaindvajsetletna Garnbretova je v petek osvojila zlato medaljo v športnem plezanju in postala prva olimpijska zmagovalka v zgodovini športnega plezanja. Slovenjgradčani so njen izjemen nastop pospremili na Glavnem trgu, kjer je slovenjgraška občina pripravila ogled olimpijskega prenosa športnega plezanja. Že to sredo pa zanjo pripravljajo tudi veličasten sprejem.

Priprave na prihod in sprejem zlate Janja Garnbret so v polnem teku, je včeraj preko Facebooka sporočil slovenjgraški župan Tilen Klugler.

“V sredo, 11. avgusta, ob 18. uri bomo na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu sprejeli olimpijsko zmagovalko. Pridružite se nam, da jo sprejmemo tako, kot si naša junakinja tudi zasluži,” je ob tem na Facebook profilu zapisal župan.

Vir: Facebook, STA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.