Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu potekala revija otroških in mladinskih pevskih zborov Metuljček Cekinček

Danes, 11. marca 2024, je v avli Druge osnovne šole Slovenj Gradec, potekala revija otroških in mladinskih pevskih zborov Metuljček Cekinček.

Revija otroških in mladinskih pevskih zborov Mislinjske doline sodi med najstarejše v slovenskem okolju, saj segajo korenine v leto 1957, ko je bila izvedena 1. občinska revija mladinskih pevskih zborov v Slovenj Gradcu. Začetnik g. Jože Leskovar.

Letos se nam je predstavilo 16 zborov. Na dveh koncertih se nam je predstavilo skoraj 600 ubranih pevk in pevcev.

Sodelujejo pevskih zbori vseh OŠ skupaj z podružničnimi šolami v Mislinjski dolini. Revijo od leta 1996 organizira JSKD OI Slovenj Gradec, pred tem je bil organizator Zveza kulturnih organizacij SG.

Letošnja strokovna spremljevalka je slovenska skladateljica, zborovodkinja in profesorica gospa Tadeja Vulc, slavnostna gosta sta bila župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler ter predsednik ZKD Slovenj Gradec, Andrej Breznik. Program je povezovala Žana Brajnik.

Organizatorji revije so še posebej ponosni, da se revije vsako leto udeležuje tudi PZ tretje OŠ Slovenj Gradec, letos sta to bila kar dva pevska zbora.

Na JSKD OI Slovenj Gradec so ob tem poudarili: Z revijami želimo spodbujati kvalitetno rast in razvoj zborovske piramide že od najmlajših pevcev. Zbore vabimo, da se predstavijo s kratkim izborom pesmi, zborovodje pa se udeležijo pogovora s strokovno spremljevalko in dobijo mnenje ter nasvete za nadaljnje delo.”

Vir: JSKD OI Slovenj Gradec

Fotogalerija

Dogodki

Danes, 11. marca 2024, je v avli Druge osnovne šole Slovenj Gradec, potekala revija otroških in mladinskih pevskih zborov Metuljček Cekinček.