V Slovenj Gradcu potekal dogodek “Podjetniški trendi na Koroškem” (FOTO)

Dogodek je nastal v sodelovanju s Skupnostjo slovenskih podjetnic in SPOT Svetovanje Koroška, potekal je 21. 4., v MPIK Slovenj Gradec. Na srečanju so mentorice, predavateljice Skupnosti slovenskih podjetnic ter tudi koroške podjetnice podelile svoje podjetniške izkušnje. Sodeč po udeležbi in odzivu, si koroške podjetnice želijo pridobiti še več novih znanj in veščin za uspešno delovanje v podjetniškem svetu, predvsem pa so navdušene nad možnostjo mreženja in novih stikov.

Program dogodka je otvorila Marta Turk, ustanoviteljica Skupnosti slovenskih podjetnic, mentorica in podjetnica, ki je poudarila pomembnost enakih možnosti in ekonomske samostojnosti žensk v svetu in pri nas. Predstavila je tudi nov brezplačen mentorski program ActImpact, ki ponuja pomoč pri razvoju podjetja.

“Podjetnice bomo popeljali od nekega začetnega stanja, skozi določeno rast tudi v internacionalizacijo in ocenili njihov učinek na družbo in okolje”, je na srečanju povedala Marta Turk in dodala, da je za rast podjetnic pomembno tudi povezovanje in mreženje ter izmenjava znanj in izkušenj.

V program se lahko vključijo udeleženke, ki že imajo podjetniške izkušnje in tudi tiste, ki šele začenjajo svojo podjetniško pot. V skupnosti računajo, da se bo programu v dveh letih pridružilo več kot 70 žensk, ki si želijo mentorsko podporo. Pomembna dodana vrednost tega programa je namreč v osveščanju o učinku podjetniške dejavnosti na okolje, družbo in posameznika (t.i. impaktizacija).

Podjetnice, ki se bodo vključile v ActImpact, bodo deležne vrsto ugodnosti, med drugim: usposabljanje za podjetniško rast, udeležba pri mednarodnih vsebinah (sejmi, konference, razstave), mentorsko spremljanje po zaključku usposabljanja, diagnoza podjema, poslovnih ciljev, evalvacija ob zaključku in usposabljanja vključno z impaktizacijo.

Na dogodku so bile prisotne tudi predavateljice in podjetnice mag. Sonja Peklenik, Barbara Imenšek in Sanela Dropulić. Svoja razmišljanja in izkušnje so v pogovoru z moderatorko Tino Petrovčič podelile tudi dr. Lucija Čevnik, Eva Štraser in Katja Lenart.

Več o programu ActImpact si lahko preberete TUKAJ.

FOTOGALERIJA:

Vir: Skupnost slovenskih podjetnic

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije