Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu postavili božično drevo, sledi prižig prazničnih luči. Božička bodo gostili več dni (VIDEO)

V Slovenj Gradcu se že pripravljajo na izvedbo decembrskih dogodkov, danes so v mestnem jedru postavili božično drevo.
Fotografija je simbolična

Kot je za Koroške Novice danes povedala direktorica JZ Spotur Marija Lah, se na praznični december pripravljajo tudi v Slovenj Gradcu, dokončna odločitev o načinu izvedbe programa pa še po njenih navedbah, zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19, ni bila sprejeta.

VIDEO: Postavitev božičnega drevesa v MO Slovenj Gradec

Kot je dejala Lahova, bodo odločitev sprejeli še ta teden. “Načrtovano je bilo praznično dogajanje v središču mestnega jedra, vendar glede na trenutne razmere vse kaže, da ga v takšni obliki, kot smo predvidevali in želeli, ne bomo uspeli izvesti,” je pojasnila Lahova in dodala, da bodo program prilagodili razmeram. “Nekaj dogodkov se bo odvilo v živo, nekaj pa preko spleta.

Praznične luči bodo prižgali 1. decembra. Ob tem je direktorica Spoturja navedla, da bo v naslednjih dneh znano, ali bodo ob tej priložnosti izvedli tudi kakšen program, ali pa bodo lučke prižgali za naključne mimoidoče, brez posebnega dogajanja. Po 10. decembru bo praznično zaživel tudi Glavni trg. Med drugim pripravljajo praznično igro, pravljično vas, obiskal pa jih bo tudi Božiček, ki pa se bo v občini mudil kar tri dni, da bo pozdravil vse občanke in občane, ko se bo s posebnim avtomobilom vozil naokoli.

Več o prazničnem dogajanju v MO Slovenj Gradec vam razkrijemo v naslednjih dneh.

Dogodki

V Slovenj Gradcu se že pripravljajo na izvedbo decembrskih dogodkov, danes so v mestnem jedru postavili božično drevo.