Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu pester izbor sobotnih dogodkov

To soboto, 4. 11. 2023, vabljeni v Slovenj Gradec, saj so za vas pripravili pestre dogodke.
Fotografija je simbolična

V Slovenj Gradcu se bo to soboto, 4. 11. 2023, odvijalo pestro dogajanje, z različno vsebino in za vse generacije.

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas ob 11. uri vabi v Muzej Slovenj Gradec, Glavni trg 24 na brezplačno interaktivno delavnico Sokličeve pravljice.

Jakob Soklič je kot zbiratelj in raziskovalec zgodovine pomembno prispeval k razumevanju in varovanju naše kulturne dediščine. Njegov muzej je obiskovalcem svoja vrata odprl že leta 1937. Bogata zbirka likovne umetnosti ter arheoloških, zgodovinskih in etnoloških predmetov je skozi desetletja rastla in postala temeljni del kulturnega utripa mesta. Otroci, družine in vsi ljubitelji pripovedk, vabljeni, za vas so pripravili interaktivno zgodbo. Skupaj boste spoznavali muzej in Sokličevo zbirko. Obeta se zanimiv dopoldan.

Koroški pokrajinski muzej

V dvorano rojstne hiše Huga Wolfa na Glavnem trgu 40 v Slovenj Gradcu vas vabijo ob 11. uri na Jubilejni zaključni koncert 30. mednarodne solopevske šole H. Wolfa.

Seminar mednarodne solopevske šole Hugo Wolf je namenjen mladim interpretom vokalne glasbene literature samospeva s poudarkom na opusu Huga Wolfa. Udeleženke in udeleženci so praviloma študenti zaključnih letnikov glasbenih akademij in konservatorijev iz Slovenije in tujine. Prvi seminar, ki je sovpadel z ustanovitvijo Društva Hugo Wolf Slovenj Gradec, je leta 1993 pripravil znameniti pedagog Kurt Widmer iz Švice, v tradicionalni vsakoletni šoli, ki zdaj že vrsto let poteka pod vodstvom profesorice Brede Zakotnik, pa se je v preteklosti zvrstilo veliko število nadarjenih mednarodnih umetnikov. S koncertnimi programi se radi vračajo v Slovenj Gradec in Slovenijo, kar predstavlja pomembno promocijo našega mesta v tujini. Ob 30. obletnici društva bo letošnji zaključni koncert seminarja še posebej slavnosten.

Vstop je prost.

Kulturni dom Slovenj Gradec

Gasilci PGD Slovenj Gradec so ta dan pripravili Dan odprtih dan in bodo skozi ves popoldan potekale zanimive predstavitve in aktivnosti. Od 14. ure dalje, odpirajo vrata svojega gasilskega doma za vse občane Slovenj Gradca.

Tekom popoldneva se bo zvrstilo nemalo aktivnosti, ki zaznamujejo domače gasilce. Občani se boste lahko preizkusili v gašenju z gasilnimi aparati. Svojega lahko brezplačno prinesete pregledat oziroma se odločite za nakup novega, v kolikor ga še nimate. Z njihovimi gasilci boste lahko ponovili temeljne postopke oživljanja. Sprehodili se boste po garaži in si ogledali vozila in opreme, ki jih gasilci uporabljajo ob svojih posredovanjih. Ogledali si boste lahko gasilce, kako posredujejo ob prometni nesreči in ob intervenciji, kjer je potrebno reševanje z vrvno tehniko.

Niso pozabili niti na najmlajše. Njihovi mentorji so za njih pripravili zabavne aktivnosti. 

Dogajanje

• 14:00-18:00:  Ogled vozil in opreme, vpis novih članov vseh starosti, dejavnosti za otroke.
• 14:00-17:00: Brezplačen pregled gasilnih aparatov, možen bo tudi nakup novega gasilnika.
• 14:30: Prikaz gašenja začetnih požarov, prikaz gašenja gorečega olja, plinska eksplozija. Lahko se boste preizkusili v gašenju z ročnimi gasilnimi aparati.
• 15:00: Prikaz reševanja ob prometni nesreči.
• 16:00: Prikaz reševanja z vrvno tehniko.
• 17:00: prikaz temeljnih postopkov oživljanja
• 17:30-18:00: Zaključek.

Vir: Visit Slovenj Gradec

Dogodki

To soboto, 4. 11. 2023, vabljeni v Slovenj Gradec, saj so za vas pripravili pestre dogodke.