V Slovenj Gradcu odkrili temeljni kamen za prizidek in rekonstrukcijo Osnovne šole Podgorje

Danes se je uradno začela prenova Osnovne šole Podgorje, ki bo obsegala tudi gradnjo prizidka. Z investicijo naj bi predvidoma zaključili že v začetku leta 2024.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je 19. maja 2022 podpisal gradbeno pogodbo za “Prizidek in rekonstrukcijo Osnovne šole Podgorje” z izbranim izvajalcem SGP KOGRAD IGEM ZOD, d. o. o., danes pa so v Podgorju odkrili še temeljni kamen za uradni začetek del. Ob tej priložnosti so pripravili tudi kratko slovesnost.

Projekt je delo arhitekturnega biroja ARH Deko, d. o. o., glavna projektantka prizidka in rekonstrukcije pa je Pia Planinšec Koraca. Dela bo nadziralo podjetje Nadzor in vodenje gradbišč Jurij Atelšek, s. p.

Vrednost projekta je ocenjena na 1.350.984,58 evra, od česar bo Mestna občina Slovenj Gradec prispevala več kot 900 tisoč evrov, preostanek pa sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Ekosklad.

Podgorska šola bo z investicijo pridobila več kot 350 kvadratnih metrov novih prostorov, v katerih bodo med drugim nove učilnice, knjižnica, dva kabineta in povezovalni hodnik, hkrati pa bo prenovljenih več kot 430 kvadratnih metrov obstoječih prostorov šole.

Dogodki