Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu jutri glasbena predstava za otroke

Sapramišja sreča v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

Koroški pokrajinski muzej v sodelovanju s Siti teatrom v soboto, 3. oktobra 2020 vabi na glasbeno predstavo Pojte, pojte drobne ptice.

Predstava Pojte, pojte drobne ptice, bo s pričetkom ob 10. uri v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

FOTO: Sititeater

Igralca: Iona Ornik – Luna in Andrej Fon
Besedilo, dramaturgija, režija: Nena Močnik
Glasba: Andrej Fon
Čas trajanja: 40 minut
Ciljna publika: vrtec, 1. triada osnovne šole

“Mrakovček Premrakovček, godec iz slikanice Pojte, pojte drobne ptice, ki jo je uredila in izdala Kristina Brenkova se v tej zgodbi znajde v veliki zagati, saj je ukradel pero najlepše in najbolj ošabne ptice daleč naokoli: Šaraptice. Ta se mu maščuje tako, da njegove ptice pevke zaklene v kletko, ključ pa odvrže v široka ajdova polja. Godec se s pomočjo čarobnega kolesa odpravi na potovanje skozi otroške ljudske pesmice in izštevanke, v katerih oživijo Anzej Panzej, Tinčica Minčica in drugi junaki, ki mu pomagajo pri iskanju ključa.”

“Iz otroških ljudskih pesmic in izštevank, zbranih v istoimenski slikanici, so avtorji ustvarili novo zgodbo v novi likovni podobi, ki otrokom približa ljudske motive, napeve in vsem že dobro poznane junake, od Anzeja Panzeja, Mrakovčka Premrakovčka, Tinčice Minčice in Šaraptice še skozi živahno lutkovno igro, barvite kostume in živo akustično spremljavo multiglasbenika Andreja Fona, ki v predstavi igra na gajde(dude), drumljo, mandolino, kalimbo,hupo in inovativne piščali.”

“Čeprav gre za prikaz drugega časa in vsebin, ki jih danes otroci ne poznajo več; od žetve na polju, do semenjskih norčij, pa zgodba o zaprtih pticah in trudu za njihovo izpustitev, otroke skuša učiti o nečem, kar do pravega ključka privede še danes: o vztrajnosti.”

Predstava bo brez vstopnine.

VIR: hugowolf.si, sititeater.si