Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu in v Črni zaradi vdora meteorne vode in plazov že posredujejo gasilci

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so gasilska društva že na delu v občini Črna na Koroškem ter v Slovenj Gradecu.
Fotografija je simbolična

Po trenutnih informacijah na območju občine Slovenj Gradec zaradi vdora meteorne vode gasilska društva posredujejo na več lokacijah.

Prav tako v občini Črna na Koroškem zaradi poplavljanja meteorne vode in proženja plazov gasilci PGD Črna posredujejo na več lokacijah.

Varujte se in ravnajte samozaščitno.

Na varno, čim dlje od strug potokov in rek, potrebno je čim prej umakniti avtomobile, delovne stroje in drugo premično premoženje na višje ležeče predele! Umakniti je potrebno morebitni drug material, ki se nahaja ob strugah – hlodovina, bale, …

Kjer je prišlo do zalivanja stanovanjskih in drugih objektov prosimo za umik premoženja v višje predele oz. višja nadstropja (iz kleti in pritličij).

Vse prebivalce na ogroženih območjih zaradi plazov prosimo za samozaščitno ravnanje – opazovanje in po potrebi samoevakuacijo ter spremljajte navodila pristojnih služb.

Več informacij sledi.

Vir: SPIN

Dogodki

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so gasilska društva že na delu v občini Črna na Koroškem ter v Slovenj Gradecu.