V Slovenj Gradcu bo potekal že 24. Mirovniški festival in 15. Festival drugačnosti

JZ Spotur in MO Slovenj Gradec organizirata že 24. Mirovniški festival in 15. Festival drugačnosti s katerima bodo ponovno obeležili Svetovni dan miru (21. september). Festivala bosta potekala 14. 10. 2022 od 9. ure dalje v mestnem jedru Slovenj Gradca.

Poslanstvo Festivala drugačnosti – FD je predstavitev invalidskih organizacij, delujočih v Mestni občini Slovenj Gradec. Zaradi različne vrste organiziranosti društev (medobčinska, regijska, zveza …) ima dogodek tudi širši radius pokritosti in vpliva. Na stojnicah se bodo predstavljale nevladne in humanitarne organizacije iz cele Slovenije, koroške šole ter invalidske organizacije in društva, ki združujejo ljudi s posebnimi potrebami

Pester bo tudi spremljevalni program z zanimivimi zabavno-ustvarjalnimi delavnicami. Na festivalu bo tudi koroška pevka in raperka 𝗡𝗨𝗦𝗛𝗬.

Združeni narodi so leto 2022 razglasili za leto stekla, da bi povečali mednarodno zavedanje o vlogi stekla v družbi. Izpostavljajo se najnovejša razmišljanja o tem, kako lahko steklo pomaga pri razvoju pravičnejših in trajnostnih družb, najnovejše znanstvene in tehnične preboje, njegov vpliv na umetnost in zgodovino ter končno vlogo muzejev. S svojo vsestranskostjo in tehničnimi zmogljivostmi brez primere je steklo v številnih oblikah spodbudilo nešteto kulturnih in znanstvenih napredkov, ki lahko prispevajo tudi k trajnostni proizvodnji in potrošnji.

Mirovniški festival je v prvi vrsti namenjen druženju mladih, od najmlajših otrok iz vrtcev do dijakov srednjih šol, za katere upajo, da se bodo tudi letos množično odzvali in obiskali prireditev. Seveda pa dogajanje na stojnicah in na odru z veseljem pogledajo tudi malo starejši obiskovalci. Mirovniški festival ostaja tudi v prihodnje ena od pomembnejših tradicionalnih prireditev v mestnem jedru Slovenj Gradca. 

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasia
Anastasia
1 leto nazaj

Bravo, dajmo pot miru in razumevanju!💙💛🕊

Dogodki