Search
Close this search box.

V Sloveniji 29 novih okužb, v hrvaški Istri v zadnjih 24 urah 19

V torek so v Sloveniji opravili 1150 testiranj in potrdili 29 okužb z novim koronavirusom. En bolnik s covidom-19 pa je umrl.

V bolnišnici je 22 oseb, od tega dve na intenzivni negi, eno oseb pa so odpustili iz bolnišnice, je na spletu objavila vlada.

Doslej je bilo v Sloveniji potrjenih 2006 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je skupaj 115 bolnikov, od tega štirje v zadnjih štirih dneh. Pred tem zaradi covida-19 ni umrla nobena oseba od 31. maja.

Trend obolelosti s koronavirusom v Slovenijiin podatki za dan 21. 7. 2020 (00:00–24:00):- Število testiranj: 1150-…

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Sreda, 22. julij 2020

V istrski županiji na Hrvaškem so v preteklih 24 urah opravili 277 testov na novi koronavirus, 19 je bilo pozitivnih, je danes sporočil istrski štab civilne zaščite. Pojasnili so, da je 11 okuženih že bilo v samoizolaciji, tri osebe pa so bile v stiku z okuženimi. Tri okužbe naj bi bile uvožene iz tujine, za dve pa še ne vedo vira okužbe.

Izpostavili so, da je epidemiološko stanje v županiji pod nadzorom. V samoizolaciji v istrski županiji je 294 ljudi, v preteklih 24 urah pa je okrevala ena oseba, so še dejali.

Prebivalce so vnovič pozvali, naj spoštujejo osnovne epidemiološke ukrepe, kot so medsebojna razdalja in pogosto pomivanje rok ter uporaba zaščtnih mask v zaprtih prostorih, je poročal Glas Istre na svoji spletni strani.

Nacionalni štab civilne zaščite bo zbirne dnevne podatke za celotno državo objavil ob 14. uri. Pred tem bodo imeli sejo štaba, na kateri bodo odločali o novih ukrepih, predvsem ko gre za družabne dogodke in glasbene koncerte.

Vir: Vlada RS, Covid-19 Sledilnik, STA

Dogodki