Search
Close this search box.

V skupini Tab s ponedeljkom ustavljajo del proizvodnje

Zaradi trenutne situacije na trgu in pomanjkanja naročil so se v skupini Tab Mežica skupaj z reprezentativnim sindikatom in svetom delavcev dogovorili, da bodo od 30. marca do 10. aprila začasno ustavili proizvodnjo startnih baterij SPE Topla, prav tako ustavljajo nekatere oddelke v hčerinskih družbah MPI-Reciklaža in TAB-IPM.

Kot so sporočili iz Taba, delavce o tem obveščajo danes, za takšen ukrep pa so se odločili z namenom, da ohranjajo plače in delovna mesta. Medtem se proizvodnja industrijskih celic v Žerjavu nadaljuje.

Celotna skupina Tab Mežica ima na Koroškem skupno okoli 920 zaposlenih, koliko točno zaposlenih bo začasno ostalo doma, ni znano.

Tab Mežica velja za eno najuspešnejših koroških podjetij, ki zadnja leto niza rekordne rezultate. Leto 2018 je družba Tab Mežica sklenila s 26,4 milijona evri dobička, uspešno poslovanje pa se je nadaljevalo tudi lani, a končni podatki še niso znani.

Podjetje se že nekaj časa spogleduje z možnostjo proizvodnje litij-ionskih baterij in se je v zvezi s tem zanimalo za nakup nove Lekove hale na Prevaljah. Doslej do kakšnega javno znanega dogovora še ni prišlo.