Search
Close this search box.

V SIJ-u Metal Ravne krepijo kadrovsko zasedbo z delavci iz Nepala

Iz Skupine SIJ sporočajo, da so se zaradi pomanjkanja kadra odločili zaposliti tudi delavce iz tujine.

V družbah SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems, ki sta ključna člena Skupine SIJ, intenzivno nadaljujejo s prizadevanji za povečanje svojega kadra. Osredotočajo se predvsem na iskanje novih sodelavcev s končano srednješolsko poklicno ali strokovno izobrazbo v metalurški, strojni in elektrotehnični smeri. Gre predvsem za strokovnjake, kot so metalurški tehniki, obdelovalci kovin, izdelovalci kovinskih konstrukcij, pomočniki v tehnološkem procesu, talilci, žerjavovodje, strojni mehaniki, mehatroniki, elektrikarji, zidarji, vzdrževalci in drugi.

“Na trgu dela že vrsto let opažamo kronično pomanjkanje usposobljenih delavcev v omenjenih sektorjih, zato se trudimo privabiti kvalificirane posameznike, ki bodo prispevali k nadaljnjemu uspehu podjetja,” so navedli.

Trenutno imajo v skupini odprtih 220 delovnih mest, pri čemer aktivno iščejo tudi delavce iz tujine. “V letošnjem tednu se nam bo pridružilo prvih sedem delavcev iz Nepala, do junija pa se jim bo pridružilo še 23 novih sodelavcev. Vsi bodo v začetku zaposleni v SIJ Metalu Ravne, na enostavnih delovnih mestih v proizvodnji,” sporočajo.

Zavedajo se pomembnosti dolgoročnega sodelovanja s tujimi delavci, zato so pridobili oziroma pridobivajo Enotna dovoljenja za prebivanje in delo. Skrbijo tudi za njihovo udobno bivanje na Ravnah na Koroškem in na Prevaljah, kjer so za njih zagotovili urejene namestitve.

Da bi olajšali integracijo novih sodelavcev, smo že v začetku leta organizirali zbor delavcev SIJ Metala Ravne, kjer smo jih obvestili o prihodu novih kolegov. Prav tako smo vodjem in sodelavcem, ki bodo sodelovali z nepalskimi delavci, predstavili podrobnejše informacije o zaposlovanju ter jim omogočili dodatne tečaje slovenščine na daljavo. Smo tudi v stiku z župani obeh občin, kjer bodo novi sodelavci bivali, in skupaj s lokalno skupnostjo si prizadevamo za njihovo čim boljšo integracijo v delovno in bivalno okolje,” so o samem začetku povedali v skupini SIJ.

Za učinkovito in varno delo v proizvodnji so organizirali tečaje slovenščine na daljavo, ki jih bodo novi sodelavci nadaljevali tudi po prihodu. Poleg tega so pripravili angleška video-navodila za delo v proizvodnji, ki bodo dodatno olajšala začetno obdobje.

Tečaje angleškega jezika so omogočili tudi njihovim obstoječim zaposlenim, saj verjamejo, da bo skupno premagovanje jezikovnih ovir pripomoglo k boljšemu sodelovanju in vzpostavitvi prijetnega delovnega okolja.

“S prepričanjem, da se bodo naši novi sodelavci iz Nepala hitro in dobro počutili tako v SIJ Metalu Ravne kot tudi v lokalnem okolju, z optimizmom zremo v prihodnost, polno novih priložnosti in uspehov,so zaključili.

Vir: Skupina SIJ

Dogodki

Iz Skupine SIJ sporočajo, da so se zaradi pomanjkanja kadra odločili zaposliti tudi delavce iz tujine.